top of page

XXVII Mercat Medieval d' Almenar els dies 10 i 11 de juny de 2023. Consulteu el programa a l' enllaçhttps://almenar.cat/municipi/festes-i-fires/mercat-medieval-1/programa-xxvii-mercat-medieval

Aquest any 2023, durant els dies 10 i 11 de juny, el Mercat Medieval d' Almenar arriba ja a la seva XXVII edició.

Tot va començar el 1997, any en què se celebrava el 850è aniversari de la donació de la Carta Pobla als habitants d'Almenar. Va ser una celebració memorable en la qual molts veïns i veïnes del poble es van moure a participar al Primer Mercat Medieval, donant mostres d' una alegria i creativitat extraordinàries pels carrers del centre històric de la vila, tothom vestit amb robes medievals fetes a casa i participant en demostracions artesanals de l'època, amb fustes, canyes, boga... algunes ja perdudes.

Naturalment, va ser un èxit de participació i de contingut social i històric . La festa va quedar fixada fins avui dia i, any rere any, amb renovada il·lusió, s' han anat oferint representacions sobre els orígens medievals dels quals es té constància històrica en importants documents estudiats per l' historiador de la vila, Josep Forns Bardají.

Tothom que vingui a la festa, veïnat i visitants, grans i petits, pot participar al sopar, a activitats diverses que podeu veure al programa, tot amb ambientació medieval. Durant aquest cap de setmana, els dies 10 i 11 de juny de 2023, la vila d' Almenar omple els carrers de festa tot recordant la seva història.

bottom of page