top of page

Setembre o "September" és també el títol d' una famosa pel·lícula de Woody Allen (1987)


https://www.filmaffinity.com/es/film262028.html

Cada mes de setembre és bon moment per tornar a gaudir de certes coses bones del passat, com "September", una de les pel·lícules que al 1987 van contribuir a la gran popularitat de Woody Allen (Nova York, 1 de desembre de 1935​, registrat amb el nom d' Allan Stewart Konigsberg). Potser cal dir que, particularment, soc una "fan" d' aquest actor, guionista i director de cinema nord-americà, però és la meva proposta per a qui vulgui recordar el ja "vell" melodrama de només 82' de durada, d' una intensitat de vegades fins i tot asfixiant encara que perfecta.

Va ser interpretada per l' actriu Mia Farrow , aleshores parella de Woody Allen, Diane Wiest, Sam Waterston, Denholm Elliott, Elaine Stritch i Jack Warden entre altres. Escrita i dirigida per Woody Allen, ja hi comença a destacar la música dels anys 1930, la preferida d' aquest director que, ell mateix, es considera un bon clarinetista i sol seleccionar músiques de diversos autors.

I de què va la pel·lícula? És un bon embolic personal. A finals d' agost, a punt de començar el mes de setembre, unes persones passen els seus darrers dies de vacances en una plàcida casa de camp a l' estat de Vermont, un estat que destaca pel seu bell entorn natural. Fins aquí molt bé, direu. On és el drama? A la casa de camp hi viu la Lane, una dona bastant depressiva des de que, de petita, va viure el drama de l' assassinat de l' amant de la seva mare. A finals d' agost, rep precisament la visita de la mare, que de més jove havia treballat d' actriu, i ve amb el seu company actual. Les coses ja no son plàcides. Més aviat assistim a una complexa història, humana i actualíssima, sobre com tractar de sobreviure partint d' unes relacions familiars difícils, relacions mare-filla i pare-filla. Per tant, podríem dir que "el drama està servit".

De totes maneres, a l' enllaç de l' inici del text, hi podreu trobar el tràiler original de la pel·lícula i altres informacions.

Però, sobretot, durant aquest setembre, val la pena que trobeu el moment per recordar o redescobrir "September", el film de Woody Allen, per vosaltres mateixos/es.

bottom of page