top of page

Romeu i Julieta, òpera de Charles Gounod, 10 de novembre de 2023 a les 20 h a La Llotja de Lleidahttps://teatredelallotja.paeria.cat/obra/romeu-julieta/

https://operacatalunya.cat/romeu-i-julieta/

El divendres, 10 de novembre de 2023, a les 20 h, la Fundació Òpera de Catalunya presenta Romeu i Julieta al teatre de La Llotja de Lleida amb la intervenció del Cor Amics de l’Òpera de Sabadell, l' Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Daniel Gil de Tejada, sota la direcció escènica de Pau Monterde i assistent de la direcció d' escena, Miquel Gorriz . Els principala intèrprets són: Romeu: Albert Casals (tenor), Julieta (soprano): Yulia Merkudinova, Frère Laurent : Gonzalo Ruiz (baix), Le Comte Capulet: Enric Martínes-Castignani (baríton).

Basada en el clàssic inoblidable de Shakespeare, l’argument de l’òpera Roméo et Juliette, de Charles Gounod (1818-1893), segueix la tràgica història d’amor entre Romeu i Julieta. Els dos protagonistes provenen de famílies de Verona enfrontades, els Montaigu i els Capulet, però s’enamoren apassionadament tot i saber que el seu és un amor impossible. Amb l’ajuda de Frère Laurent, un frare amic, decideixen casar-se en secret. Malauradament, les circumstàncies es compliquen i acaben, com és ben sabut, en una sèrie de tràgics malentesos que porten a la mort de tots dos amants. Romeu i Julieta és una història que s’ha convertit en atemporal, un autèntic cant a la vida i l’amor per davant de qualsevol entrebanc, tal com clama Julieta en la famosa ària “Je veux vivre” del primer acte.

Òpera en cinc actes (Sobretitulada en català).

Text de Jules Barbier i Michel Carré, basat en la tragèdia del mateix nom de William Shakespeare.

Estrenada al Théâtre Lyrique de París el 27 d’abril de 1867, va tenir de seguida una gran repercussió, la qual cosa es va traduir en esdevenir una de les òperes més representades. En l'estrena mundial a París, les magnífiques àries i els ardents duos d'amor van fer de l'òpera un gran succés. A Catalunya s’estrenà al Teatre Principal de Barcelona el 10 de juny de 1876 i també va causar sensació entre el públic per la forta emotivitat de l' òpera, encara que alguns crítics afirmaven que no estava a l'altura de Faust, òpera anterior de Gounod.

Durada aproximada: 3 h 15 min.

Actes 1, 2 i 3: 1h 45 min. Descans 25 min. Actes 4 i 5: 1 h 5 min.

Tot un luxe que, gràcies a l' encert de l' Associació Amics de l' Òpera de Sabadell de portar l'òpera a diverses poblacions catalanes, podrem gaudir el proper divendres 10 de novembre al Teatre de La Llotja de Lleida.

bottom of page