"Rèquiem de Mozart" a l' Auditori Enric Granados, diumenge 11 d' abril 2021 a les 19 h. a la Sala 1

https://auditorienricgranados.cat/programacio/requiem-de-mozart-orquestra-simfonica-del-valles-2/

Aquest diumenge, 11 d'abril de 2021 a les 19:00 h tindrem la gran ocasió d' escoltar el Rèquiem en re menor de W. A. Mozart (1819-1895) amb l' Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Xavier Puig, amb el Cor de Cambra de l' Auditori Enric Granados de Lleida i les veus de: Marta Mathéu soprano Gemma Coma-Alabert, mezzosoprano Albert Casals tenor i Toni Marsol baix

La Missa de Rèquiem de Mozart, composta el 1791, va ser l'última composició de Mozart i potser una de les seves obres més reconegudes, no només pel que fa a la música, sinó també pel misteri que envolta aquesta creació pòstuma. Mozart mai va saber qui li encarregava aquesta Missa de Difunts. L' encàrrec es va fer a través d'un emissari desconegut que li va avançar la meitat del pagament a conte de l' obra acabada . Ara se sap que no va ser ni Salieri ni altres rivals del músic genial la persona que li va fer l' estrany encàrrec , sinó el comte Walsseg-Stuppach, un noble ric que pretenia fer creure als seus coneguts que era ell mateix qui havia escrit l' obra per dedicar-la a la seva difunta esposa. El misteri va més enllà, ja que la composició quedà inacabada i completar-la va comportar un treball complex. Finalment, va ser acabada per un deixeble de Mozart, Franz Xaver Süssmayr, i va ser enviada al comte Walsegg el 1792. Va ser estrenada a Viena el 2 de gener de 1793 en un concert en benefici de la vídua de Mozart. I el 14 de desembre del mateix any es va tornar a interpretar, durant la missa en memòria de la mort de la dona de Walsegg. L' obra va ser reconeguda immediatament però, a més, no s' ha pogut evitar que el Rèquiem tingués tota una aura de misteri, al voltant del qual giren llegendes sobre la vida i la mort de Mozart.

Les entrades per aquest concert estan exhaurides des de fa quasi un mes. Una sèrie de factors hi contribueixen: l' Orquestra Simfònica del Vallès, una de les grans orquestres de Catalunya, la qualitat del Cor de l' Auditori Enric Granados, les veus extraordinàries que hi participen, però també el misteri insondable d' una obra única, sempre nova, i la personalitat de Mozart.

Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...