top of page

Presentació del llibre “La Banda Municipal de Lleida i el seus precedents històrics”, dia 16-XI-2022


https://agendadelleida.paeria.cat/web/esdeveniment/presentacio-del-llibre-la-banda-municipal-de-lleida-i-el-seus-precedents-historics/

El proper dimecres, dia 16 de novembre de 2022 a les 19 h. , a la Sala 2 d l' Auditori Municipal Enric Granados de Lleida tindrà lloc la presentació del llibre "La Banda Municipal de Lleida i els seus precedents històrics" de l' autor Lluís Herrera i Llop .

El llibre té l’objectiu de posar en valor el 25è aniversari de la creació de la Banda Municipal de Lleida, creada l’octubre de1995 pel seu director i professor del Conservatori Municipal de Música de Lleida Amadeu Urrea i que va ser presentada en públic el 24 de novembre de 1996 a l’Auditori Enric Granados de Lleida, amb motiu de la festivitat de Santa Cecília.

Des d’aquell primer concert fins a l’actualitat, la Banda ha ofert més de 300 les actuacions. Però, fent honor a la història de la ciutat de Lleida, hem de puntualitzar que l' actual Banda Municipal és hereva de dues bandes municipals anteriors. La primera d' aquestes formacions instrumentals va desaparèixer el 1870. Fins que, ja al 1914 es torna a crear una nova Banda Municipal (2a etapa) que es dissol el 1925. I 70 anys després, al 1996, el músic lleidatà Amadeu Urrea, gràcies a l' ajut de l' Ajuntament d' aquells anys, crea l’actual Banda Municipal (3a etapa).

Per aquests motius, el llibre de Lluís Herrera i Llop s’ha volgut acompanyar d’un extens capítol dedicat a les bandes de música precedents dins la ciutat de Lleida. L’actual Banda Municipal no ha sortit doncs del no-res sinó que entre els seus precedents compta amb diverses formacions, vinculades o no a l’Ajuntament, la trajectòria de les quals s’ha estès al llarg d’uns 200 anys.

El proper dimecres, dia 16 de novembre de 2022, teniu a la Sala 2 de l' Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, a les 19 h., una cita important amb la música i la història de Lleida.


bottom of page