top of page

Per Sant Galderic, patró de la pagesia, cada any surt el nou Calendari de l' Ermità. Demaneu-lo ja!https://calendariermita.cat/calendari-ermita-2023/

Puntual, cada tardor surt el nou Calendari de l' Ermità d' edicions Morera. I ho fa en un dia senyalat: el 16 d' octubre, dia de sant Galderic, patró dels pagesos. Galderic va néixer al poblet de Vilavella, actualment anomenat Sant Galderic (Carcassonès) cap a l' any 820 del calendari gregorià i mort a Sant Martí del Canigó (Conflent) l' any 900. Amb els seus dos germans feia de pagès conreant terres dels seus senyors en un temps en què eren normals els maltractes i abusos. Va defensar els drets dels pagesos, d' aquí que hagi estat mereixedor de ser el seu sant patró.

El Calendari de l'Ermità dels Pirineus, o Calendari de l'Ermità, és un almanac de caràcter anual que s'edita a Catalunya de manera ininterrompuda des del 1875, una entranyable tradició que perdura per la seva innegable qualitat. És el calendari ideal per seguir les tradicions i el ritme de la natura. Una guia de cultura popular i tradicional per tot l’any. Amb dades fiables i contrastades. I des de fa uns anys, inclou també el Calendari dels nens i les nenes en format desplegable. És una boníssima idea per regalar aquest Nadal, en català o en castellà. Com diem sempre: demaneu-lo a la llibreria de la vostra confiança.

bottom of page