"Pa de flequer.La cultura d'un aliment bàsic ", de Jacint Torrents i Quim Sañé. Col·lecció L'Ermità.
A Taradell, avui divendres 23 de juliol 2021, en el marc de les Jornades de Patrimoni de Taradell 2021, que aquest any estan dedicades al món del blat, tindrà lloc la xerrada sobre "el bon pa", el "pa de flequer" a càrrec dels autors del llibre "Pa de flequer. La cultura d' un aliment bàsic", Joaquim Sañé Vilaregut (Tona, 1946) i Jacint Torrents i Buxó (Folgueroles, 1955), grans coneixedors de la història del pa i els seus oficis, que respondran les vostres preguntes, tot parlant de curiositats i tradicions relacionades amb el pa, els seus oficis i la seva elaboració.

Divendres, 23 de juliol de 2021 A 2/4 de 8 de la tarda Biblioteca Antoni Pladevall i Font Crta. de Balenyà, 101 – 08552 Taradell b.taradell@diba.cat

ENTRADA LLIURE ➡ Aforament limitat ➡ Inscripcions Tel. 93 8801056 / 619 821 829

Organitza: Ajuntament de Taradell

No tothom tindrà accés a la xerrada però, per sort, serà ben fàcil aconseguir aquest llibret a la llibreria de la nostra confiança, una veritable joia de la cultura popular, amb textos del mateix Joan Amades sobre les festes, tradicions i oficis al voltant de l' elaboració del pa, així com els tipus i noms del pa, en el passat i en present, i la selecció del refranyer sobre el pa recollit per l' eminent folklorista català. Alguns d' aquests refranys continuen sent ben curiosos avui dia:

* Qui roba un pa, el tanquen a la presó i a qui en roba mil el fan senyor.

* Si la pastera està plena, no diguis pena.

* El pa no camina, però fa caminar.

Per 12 euros, no podíeu adquirir millor llibre, "al pa pa, i al vi vi".


Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...