Menjar calçots al 2021 és possible, però esperem tornar a menjar-los amb les nostres colles... aviathttps://salsacalsots.com/calcots-brasa-forn/

https://www.calsots.com/receta-salsa-de-calcots.html

Catalunya té un grapat de costum actualment aturades per la malaurada pandèmia i que esperem recuperar: els castells, les sardanes, les festes de carrer … però pel que fa a la gastronomia, a part del pa amb tomàquet i pernil, destaquen cada vegada més els calçots, o ceballots, un tipus de ceba tendra boníssima, km zero i d' aquesta temporada.

La ceba en general ja és una planta interessant pel seu contingut de vitamines i minerals. Se li atribueixen propietats tonificants, diürètiques, digestives i fins i tot afrodisíaques. En el cas del calçot s'ha comprovat que té un contingut interessant en compostos anticancerosos. No està gens malament, però estic segura que menjar calçots va associat a la festa, amics, amigues, gresca, sol, foc, brases... i això de ben segur que cura tots els mals.

Hi ha diferents maneres de cuinar els calçots per aconseguir un resultat final bo i de qualitat. Les més comunes són a la brasa o al forn. Totes dues opcions ofereixen una cocció perfecta del producte, ideal per a menjar-los a casa, en el cas de fer-los al forn, o en espais a l’aire lliure si es cuinen a una barbacoa. I els calçots se suquen en una bona salsa feta a casa, amb la recepta que trobareu a la web indicada, o comprada. Potser la millor salsa, o de les millors del mercat, és la Salsa calçots de la casa Ferrer de Santpedor (Barcelona).

No és difícil organitzar una calçotada casolana: seguiu els consells de les webs recomanades i segur que surt bé. És un menjar vegetarià, sense gluten... i molt apropiat durant tota la Quaresma, una forma alegre i saludable de menjar verduretes!

Bona calçotada, encara que sigui a casa!

Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...