Maria Barbal (Tremp, 1949) 53è Premi d' honor de les Lletres Catalanes que atorga Òmnium Culturalhttps://www.vilaweb.cat/noticies/maria-barbal-53e-premi-dhonor-de-les-lletres-catalanes/

Aquesta setmana s' ha anunciat en un acte emotiu al Palau de la Música Catalana de Barcelona que l' escriptora Maria Barbal (Tremp, 1949) és el 53è Premi d’honor de les Lletres Catalanes. El President d' Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, no va poder presidir l' acte per haver d' ingressar a la presó de Lledoners per ordre judicial. El lliurament del premi tindrà lloc el proper 7 de juny.

La narradora ha agraït el guardó en un any molt especial per a ella , ja que en poc temps ha rebut el premi d’Honor, també s’ha incorporat a l’Acadèmia de Bones Lletres i, a primers de gener 2021, ha guanyat el premi Josep Pla amb la novel·la Tàndem, una obra viva, reconeguda i que té el favor del públic, ja que fa setmanes que Tàndem és a les llibreries catalanes una de les novel·les més venudes.

Però Maria Barbal ha expressat també amb preocupació les dificultats amb què es viu actualment: un temps de crisi sanitària, política, econòmica i social. L’amnistia per als nostres polítics i exiliats i empresonats tampoc arriba, ni per a Jordi Cuixart, president d’Òmnium, tot i ser una entitat cultural, i l' aplicació de les lleis no demostra que hi hagi justícia.


Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...