top of page

Lloret de Mar, ciutat de la comarca de la Selva, és Capital de la Cultura Catalana 2023https://www.ccclloret.cat/ca

https://www.lloret.cat/ajuntament/comunicacio-i-publicacions/notes-de-premsa/lloret-presenta-la-web-de-la-capital-de-la-cultura-catalana-2023

Lloret de Mar és una ciutat de la comarca de la Selva, dins de la Selva Marítima, al sud de la Costa Brava.

Fent una mica de repàs, l' any 2020 la ciutat de El Vendrell va ser Capital de la Cultura Catalana. El 2021, ho va ser la vila de Tortosa. L' any passat, el 2022, es va celebrar a la ciutat d' Igualada, capital de la comarca de l' Anoia, estesa a l'esquerra del riu Anoia, d' aquí el seu nom. I el 2023, la capitalitat de la Cultura Catalana recau a la ciutat de Lloret de Mar.

La Capital de la Cultura Catalana (CCC), des del 2004, s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.

Per tant, aquest any 2023 tenim una gran ocasió per visitar la ciutat de Lloret de Mar, gaudir de la seva oferta turística, celebrar alguns dels actes culturals que la ciutat ens ha preparat i aprendre d’una cultura amplia i diversa. És una bona idea descobrir-la, ja sigui a través d' un espectacle, en un restaurant, en una exposició, en un concert o participant en un recorregut turístic pels carrers, edificis i jardins històrics , amb el seu interès i caràcter particulars. Música, teatre, circ, humor, dansa, performance, poesia, patrimoni cultural, arts plàstiques... es trobaran a Lloret i totes tindran un denominador comú:

  • Posar en valor el llegat cultural de Lloret, la cultura catalana i les noves tendències des d’una perspectiva innovadora.

  • Presentar el potencial cultural i associatiu de Lloret a través de propostes que combinin nous formats i noves disciplines.

  • Fomentar maridatges i trobades entre els creadors contemporanis i l’associacionisme de cultura popular que faciliti l’experimentació i la troballa de noves mirades.

No perdem aquesta oportunitat per visitar Lloret de Mar. https://lloretdemar.org/

bottom of page