top of page

La Passió de Cervera torna renovada, el diumenge 26 de març i els dies 1, 7,16, 22 i 29 d'abril 2023https://www.turismecervera.cat/

https://lapassiodecervera.com/

https://www.somsegarra.cat/cultura/noticia/7930/la-passio-de-cervera-2023

https://www.festacatalunya.cat/articles-mostra-1605-cat-la_passi_de_cervera.htm

Són més de 500 anys d' història els que té La passió de Cervera, una de les més antigues de Catalunya, que torna amb força renovada en la nova temporada 2023 coincidint amb part del temps de Quaresma i Setmana Santa 2023 oferint un total de 6 representacions. Aquest any amb novetats en la direcció del gran espectacle, a càrrec de Gemma Palà, Mariona Dalmases i David Mora, amb revisió dels guions de l' obra per aconseguir una dinamització que permet d' ampliar alguns continguts en menys temps. També són destacables les millores tècniques, com la il·luminació led, millora l' escenografia.

La Passió és una tradició ben arrelada a Cervera, amb actors/actrius i personal voluntari que la fan possible, aconsegueixen que l' obra funcioni i en puguem gaudir. També és una bona ocasió per visitar Cervera, la capital de La Segarra, envoltada per un privilegiat entorn natural en plena primavera, participar en una visita guiada per la ciutat a través del web de Turisme de Cervera, dinar en un dels seus restaurants i participar en aquesta tradició multisecular. Sens dubte, és una gran proposta. Apunteu les 6 dates de les representacions. Seran:

1- Diumenge 26 de març (matí, de les 10 a les 14 h)

2- Dissabte 1 d' abril (tarda, de les 16 a les 20 h)

3- Divendres 7 d' abril (Divendres Sant, tarda, de les 16 a les 20 h)

4- Diumenge 16 d' abril (matí, de les 10 a les 14 h)

5- Dissabte 22 d' abril (tarda, de les 16 a les 20 h)

6- Dissabte 29 d'abril (tarda, de les 16 a les 20 h)

Les representacions comencen puntuals. Tenen dos descansos intermedis de 10 minuts cadascun.

Les entrades , individuals o en grup, es poden adquirir online a través dels webs del Teatre de la Passió https://lapassiodecervera.com/ o de l' oficina de Turisme de Cervera https://www.turismecervera.cat/

Ens podem preguntar què pot oferir-nos La Passió de Cervera, a part de la tradició? Veiem que passen els anys, els segles, però tot i el progrés, el ser humà no canvia tant i, potser per això, La Passió, basada en el Nou Testament amb Jesús com a protagonista, no perd la seva actualitat. L' obra, any rere any, ens permet comprovar que les relacions humanes, en molts aspectes, tampoc han evolucionat tant com pot semblar: la violència, la corrupció del poder, la temuda força de les persones humils, el penediment, buscar culpables o condemnar a mort un innocent per motius foscos, emmascarar la veritat, són fets que no ens resulten tan estranys. Més enllà de la transcendència religiosa de l' obra, hi podrem identificar alguns trets de la nostra cultura, dels nostres costums, o el significat de tantes obres d’art que admirem als museus. No hi ha una forma millor de viure la Quaresma que gaudir de l' espectacle de La Passió de Cervera!

bottom of page