top of page

La Flama del Canigó es renova del 22 al 23 de juny 2023 per encendre les fogueres de sant Joan.https://www.omnium.cat/ca/projectes/flama-canigo/

https://www.turismedelleida.cat/es/agenda/la-llama-del-canigo

http://www.flamadelcanigolleida.com/

A Lleida, l' acte d' arribada de la Flama del Canigó tindrà lloc el divendres, dia 23 de juny de 2023 a les 19:30 h. a la Plaça de la Paeria.

Un any més, impulsat per Òmnium Cultural, centenars de voluntaris i equips de foc la distribuiran la Flama del Canigó arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan.

L’esperada vigília de la Nit de Sant Joan s’encendrà, al Canigó, la flama que haurà d’estendre’s simbòlicament de Salses a Guardamar i de Fraga fins a Maó, i que serà baixada a peu per complicats camins de muntanya, des del cim de la nostra muntanya-emblema, gràcies a l’esforç de la nostra gent.

I un any més, la Flama del Canigó, amb una simbologia vinculada amb la persistència i la vitalitat de la cultura catalana, continuarà sent un record per totes les injustícies viscudes, per continuar reivindicant la defensa dels drets fonamentals i la llengua del poble català.

bottom of page