La Flama del Canigó es renova del 22 al 23 de juny 2021 per encendre les fogueres de sant Joan.https://www.omnium.cat/ca/projectes/flama-canigo/

https://ca.wikipedia.org/wiki/Flama_del_Canig%C3%B3

Un any més, impulsat per Òmnium Cultural, centenars de voluntaris i equips de foc la distribuiran la Flama del Canigó arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Aquest any, però, la distribució de la Flama es farà respectant les normes sanitàries vigents a cada indret de Catalunya i garantint totes les mesures de seguretat. Donat que els voltants del massís muntanyenc del Canigó, situat entre les comarques del Rosselló, el Conflent i el Vallespir, actualment hi ha toc de queda de les 23 h. a les 6 h. aquest any la regeneració de la Flama no es podrà fer a les 12 de la nit sinó que un grup reduït de persones representants de tots els equips de foc accediran al cim a primera hora del matí i a les 6:30 h al Coll d' Ares s' iniciarà la distribució cap a tots els municipis dels Països Catalans.

I un any més, la Flama del Canigó, amb una simbologia vinculada amb la persistència i la vitalitat de la cultura catalana, continuarà sent un record per als/les presos polítics i exiliats, per continuar reivindicant la defensa dels drets fonamentals del poble català.


Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...