La Capital de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols es trasllada al 2021http://www.capitaldelasardana.cat/

És tota una notícia. La Confederació Sardanista de Catalunya, d'acord amb l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l'Agrupació Amics de la Sardana (principals organitzadors de l'esdeveniment Capital de la Sardana), han decidit ajornar al 2021 la Capital de la Sardana per Sant Feliu de Guíxols. D'aquesta manera també, queda proclamada Sant Feliu de Guíxols aquest 2021, Balaguer per al 2022, i Sant Cugat del Vallès el 2023. La decisió s’ha pres de manera consensuada entre totes les poblacions afectades.

Ja és conegut que Sant Feliu de Guíxols ha estat sempre un puntal important en el mon sardanista i que compta amb compositors d' excepció encapçalats pel gran mestre Juli Garreta i Arboix (Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), 1875 - 1925) . Per a aquesta ocasió , la principal aportació de la localitat era l'acostament de la sardana a les escoles i una reivindicació especial pel fet sardanista local, que compta amb un bon nombre de compositors, com Josep M. Vilà Gandol, Lluís Lloansí (Sant Feliu de Guíxols, 1914 - Barcelona, 2009) , Josep i Arseni Roig, Agustí i Rafael Figueras i Josep Gravalosa.

No podem negar, però, el punt de tristor que sentim per la situació de la sardana aquest darrer any, deguda a les mesures sanitàries aplicades, que han suposat nombroses cancel·lacions d'actes i activitats de caire cultural. Però ens reservem les valoracions, la vida i la sardana han de mirar endavant i aquesta pot ser una bona notícia. Així ho esperem.

Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...