top of page

La 5a. simfonia de Mahler amb l' Orquestra del Gran Teatre del Liceu, 5 de juny 2022 a l'Auditori
Foto: Paco Amate. Pig Studio

https://auditorienricgranados.cat/programacio/la-cinquena-de-mahler-orquestra-del-gran-teatre-del-liceu/

El diumenge, 5 de juny de 2022 a les 19 h, l' Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Josep Pons, ens ofereix a l' Auditori Enric Granados de Lleida una de les creacions musicals més aclamades de la història: la Simfonia núm. 5 en Do sostingut menor de Gustav Mahler (Kaliste, actualment a la República Txeca, 1860 - Viena, Àustria, 1911).

Gustav Mahler és considerat un dels grans compositors del postromanticisme i un dels principals directors de la seva generació, per més que, durant el domini nazi, l' execució de la seva música fos prohibida a gran part d' Europa pel simple fet que Mahler era fill de pares jueus. Una vegada passada aquesta cruel circumstància històrica, a partir de 1945, la música de Gustav Mahler va ser redescoberta per una nova generació d'oients i es va convertir en un dels compositors més freqüentats i enregistrats fins al segle actual. I, concretament, la Simfonia número 5, en do sostingut menor, composta entre 1901 i 1902, és una de les seves obres més conegudes i més executades arreu del món. Va ser estrenada a Colònia (Alemanya) el 1904, dirigida pel propi compositor.

El Gran Teatre del Liceu i la seva Orquestra Simfònica ens apropen a Lleida aquesta obra excepcional plena de lirisme i dramatisme. De gran complexitat i plena de contrastos (des de la simplificació del bellíssim Adagietto fins a la sumptuositat del darrer temps), ha estat immortalitzada com a banda sonora del film Mort a Venècia (1971) pel director italià Luchino Visconti (Milà, Itàlia, 1906 - Roma, 1976), fet que ha propiciat que l' obra formés part del repertori universal.

Programa Simfonia núm. 5 en Do sostingut menor G. Mahler

Notícies destacades
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
bottom of page