L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell i el Quartet Casals obren l'11è Festival de Pasqua de Cerverahttps://ojc.cat/

https://festivaldepasqua.wordpress.com/

https://www.cerverapaeria.cat/noticies/tot-a-punt-per-a-lestrena-del-festival-de-pasqua

Aquest dissabte, 27 de març, a les 20 hores, al Paranimf de la Universitat de Cervera l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) obre l' 11è Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera. L’orquestra lleidatana s’acompanyarà del tenor Roger Padullés per interpretar diverses obres d’autors com Joan Manén, Robert Gerhard i Moisés Bertran en un programa titulat: “Dos mestres universals i un de futur”, totalment en la línia del Festival d' enguany, dirigit pel violista i musicòleg Jordi Armengol, que s’afegeix a les commemoracions de dos aniversaris importants: el 125è del naixement de Robert Gerhard i el 50è de la mort de Joan Manén, dos dels casos més paradigmàtics del desconeixement que tenim dels nostres músics més universals.

Joan Manén i Planas (Barcelona, 1883 – 1971), des de ben jove va ser un virtuós del violí amb reconeixement internacional i autor d'una obra extensa: òperes, obres simfòniques, concerts, ballets, música de cambra, sardanes i cançons.

Robert Gerhard i Ottenwaelder (Valls, Alt Camp,1896 – Cambridge, Anglaterra, 1970), alumne de Felip Pedrell, és considerat el màxim exponent de la música catalana del segle XX.

Moisés Bertran i Ventejo (Mataró, 1967) actualment és el director del Conservatori de Música de la Universitat Nacional de Colòmbia, seu de Bogotà, on és també professor de composició amb un contracte de dedicació exclusiva. És compositor i la seva producció ha estat interpretada en diversos concerts arreu del mon. Compta amb una seixantena de títols, conté obres per a piano sol, música de cambra, música vocal, el gènere coral, la música simfònica i l' òpera "El último día de Francisco Pizarro", estrenada a Bogotà el 2017, basada en la novel·la de l' escriptor i diplomàtic peruà Alberto E. Massa (Lima, 1952), editada per Ed. Alfaguara.

I el diumenge, dia 28 de març, a les 20 h , també al Paranimf de la Universitat de Cervera, serà el famós Quartet Casals, format pels violinistes Vera Martínez Mehner i Abel Tomàs Realp, Jonathan Brown, viola, i Arnau Tomàs Realp, violoncel, l' encarregat d' oferir un interessant programa amb obres de Bach, Toldrà i Beethoven.

Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...