L’OJC (Orquestra Simfònica Julià Carbonell) amb Arnau Tomàs. Auditori de Lleida, dia 2 de maig 2021https://auditorienricgranados.cat/programacio/lojc-amb-arnau-tomas-orquestra-simfonica-julia-carbonell/

El diumenge 2 de maig 2021, a les 19h, té lloc a l' Auditori Enric Granados de Lleida el concert de l' OJC (Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida) , dirigida per Alfons Reverté, amb el violoncel·lista Arnau Tomàs, que interpreta el concert per a violoncel de Friedrich Gulda (Viena, 1930-2000) .

El concert d' aquest diumenge és diferent, especial. En consonància amb la música del gran pianista vienès Friedrich Gulda, començarà amb la Suite de l’Òpera de Tres Rals, que amb text del dramaturg alemany Bertolt Brecht (Augsburg , 1898- Berlin Oriental, 1956) va ser estrenada a Berlin l'any 1928 amb música del gran compositor alemany d' origen jueu Kurt Weill (Dessau, Alemanya, 1900 - Nova York, 3 d'abril de 1950). L' obra, inspirada en la música lleugera del cabaret berlinès però a la vegada profundament dramàtica, com acostumen a ser els textos de Bertolt Brecht, va assolir una notable popularitat.

I Friedrich Gulda (Viena, 1930- 2000) va ser un extraordinari pianista d' obres clàssiques, un virtuós, un dels intèrprets més sol·licitats del món. Cansat de l'èxit fàcil que assolia com a virtuós, donà un gir a la seva carrera quan , el 1962, s'apropà al jazz, que decidí incloure' l al seu repertori i portar-lo per totes les sales de concert del mon , al mateix temps que iniciava la seva activitat de compositor.

En aquest extraordinari concert escrit per a violoncel descobrireu, doncs, com sona a ritme de rock i de jazz gràcies a la creació del carismàtic Friedrich Gulda. Una obra tan especial com aquesta, de la ma d’un violoncel·lista com l’Arnau Tomàs, membre del Quartet Casals, és garantia d’emocions a flor de pell. Programa: Suite de l’Òpera de Tres Rals K. Weill Concert per a Cello i orquestra de vent F. Gulda

Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...