top of page

L’OJC ofereix el seu concert-homenatge a Joan Oró el 22 d'octubre 2023 a les 19:00 h a l'Auditori EG


https://auditorienricgranados.cat/programacio/la-riquesa-de-la-diversitat-homenatge-a-joan-oro-orquestra-simfonica-julia-carbonell/

El diumenge, 22 d' octubre de 2023, a les 19 h, a l' Auditori Enric Granados de Lleida, l' Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC), dirigida per Alfons Reverté, us presenta el seu concert-homenatge a la figura del científic lleidatà Joan Oró. És el seu homenatge particular en aquest "any Joan Oró". Els seus estudis sobre els orígens de la vida i la immensitat de l’Univers ens fan comprendre paradoxalment la importància de la proximitat i la diversitat, d’estar a prop dels altres gaudint de totes les seves enriquidores diferències. Aquesta és la filosofia inspiradora de tot el nostre projecte social que us presentem en aquest programa on podrem gaudir de la versió de J. Roure d’ Els Planetes de G. Holst (Gustavus Von Holst, compositor anglès, 1874-1934. Conegut per aquesta obra d'orquestra Els planetes. La seva música rebé la influència de l'espiritualisme hindú i de les cançons populars angleses.) , i de l’obra musical del compositor i astrònom alemany W. Herschel ( William Herschel, 1738 a Hannover, Alemanya, - 1822 al Regne Unit) que va ser el músic i astrònom més famós de la seva època. És especialment conegut per haver descobert el planeta Urà, el 1781.

Programa:


Simfonia núm. 20 William Herschel

Allegro


Suite “Els Planetes” op. 32 Gustav Holst

(arr. per a orquestra de cambra de Jordi Roure)

Mercuri

Venus

Mart

Júpiter

Saturn

Urà

Neptú

ABANS DEL CONCERT:


18:00 h –Plaça de l’AuditoriDrum Circle. Cercle de percussió comunitària conduït per Pau Gimeno, amb Projecte Home i tothom qui vulgui unir-se a viure aquesta experiència.

Activitat lliure i oberta a tot el públic

,

bottom of page