top of page

JAZZ TARDOR, XXIX Festival de Jazz de Lleida, del 23 d'octubre al 27 de novembre de 2022http://www.jazztardor.cat/

https://www.paeria.es/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=True&IdNoticia=37456&PaginaAnterior=/cat/index.asp

https://auditorienricgranados.cat/programa/concerts-jazz/

El festival Jazz Tardor de Lleida recupera aquest 2022 la normalitat d' abans de la pandèmia, sense restriccions d' aforament.

El Castell del Remei, a Penelles, va acollir la primera cita de la programació d' aquest any, el 23 d’octubre passat, amb la primera de les figures jazzístiques del cartell musical: el saxofonista de Nova Orleans Jesse Davis, al capdavant d’un quartet, en un esdeveniment que va incloure una visita guiada al celler i l’estrena de l' exposició fotogràfica titulada "JAZZ STARS", sobre les estrelles de jazz de la història del Jazz Tardor, obra del fotògraf Javier de Castro.


La resta de la programació del certamen es desenvolupa al llarg del mes de novembre, amb la presència de noms destacats de l’actual panorama jazzístic internacional com també locals.

Destacarem:

El divendres, 4 de novembre a les 22 h , FRAYSSINET-GONZALEZ SWING TRIO + CARLES JUSTE “BEETHOVEN”, l’agrupació musical de l’Ignasi González i els germans Frayssinet, amb la incorporació del Carles Juste, Lo Beethoven, com a convidat especial dins del marc del Jazz Tardor. Tota una oportunitat de gaudir d’un dels músics emblemàtics de la ciutat a l' Espai Orfeó del carrer Sant Martí ns. 60-62 de Lleida.

El diumenge, 13 de novembre a les 20 h, JORDI MESTRE & BOGALOSERS, un trio de músics de Lleida amb una àmplia trajectòria. El so característic de l’orgue Hammond encaixa a la perfecció amb la guitarra i la bateria per interpretar temes representatius de la música soul jazz. Al Pub Antares del carrer Ballester n. 15 de Lleida.

El Cafè del Teatre de Lleida és un dels espais mítics del Jazz Tardor, on hi tindran lloc els següents concerts:

El divendres, dia 11 de novembre a les 22 h, el jove saxofonista de Filadèlfia Immanuel Wilkins.

El dissabte, dia 12 de novembre a les 22:30 h, la cantant britànica Sara Dowling , guanyadora el 2019 del premi a la millor veu en els British Jazz Awards.

El divendres, 18 de novembre a les 22:30 h, el trombonista californià històric Steve Turre amb el seu sextet .

I el dissabte, 26 de novembre a les 22:30 h, els PONENT DIXIE, una agrupació de joves músics de les terres de Lleida, que se centren sobretot en el jazz dels orígens i amb un objectiu clar: que tothom gaudeixi de la seva música alegre i fresca.


El dijous, 17 de novembre a les 20 h, al Centre d’Art Creatiu La Bohème by Laveda, al carrer Lluís Besa n.1, amb només cinquanta entrades a la venda, tindrà lloc un micro concert- performance del saxofonista José Luis Gutiérrez titulat LOVE. VIAJE SONORO A TRAVÉS DEL AMOR.


També els dijous, dies 3 i 17 de novembre a les 22:30 h., JAM SESSION dirigida pel saxofonista TONI SOLÀ al Pub Antares del Carrer Ballester n. 15 de Lleida (entrada lliure).


I finalment, l’Auditori Enric Granados de Lleida acollirà el dia 24 de novembre a les 20:30 h , a la Sala 2, una producció pròpia del festival amb el saxofonista de Kentucky Vincent Herring i el trompetista novaiorquès Joe Magnarelli al capdavant d’un quintet en un tribut al trompetista Lee Morgan en el cinquantè aniversari de la seua mort.


La tardor és la millor estació de l' any i el Jazz Tardor , en la seva XXIX edició, complint gairebé tres dècades, és tota una sort per a la ciutat de Lleida, per poder gaudir aquí del bo i millor del jazz local i internacional en els seus diferents estils. Per molts anys de jazz!

bottom of page