top of page

Festival de Valsos i Danses. Orquestra Simfònica del Vallès. Dimarts, 27 de desembre 2022 a les 20hhttps://auditorienricgranados.cat/programacio/festival-de-valsos-i-danses-orquestra-simfonica-del-valles-3/

Dimarts, 27 de desembre de 2022 a les 20:00 h, tindrà lloc el el darrer concert de l' any 2022 a l' Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, el Festival de Valsos i Danses, a càrrec de l' Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Xavier Puig i Ortiz (Cervera, 18 de març de 1973), amb la intervenció de la soprano barcelonina Sara Bañeras.

Torna l’energia dels valsos i polques de la família Strauss i de la musica popular centreeuropea , una de les cites ja emblemàtiques de l’Orquestra Simfònica del Vallès.

El vals és una dansa d' origen alemany que, tot i el seu origen com a ball popular, va esdevenir una dansa culta, refinada, que durant tot el segle XIX es va imposar amb gran èxit a tot Europa. L' èxit va venir avalat per la influència i el prestigi del vals a Viena, aleshores la capital de la música, amb Johan Strauss pare i el seu amic, col·lega i rival Joseph Lanner. El vals va ser tot un fenomen musical, una música capaç de sintonitzar amb tots els públics, des dels ambients més selectes als més populars. Va ser també la dansa en què, per primera vegada, la parella ballava abraçada, un fet impensable i transcendental en aquells temps.

Tot són bons motius per no perdre's aquest concert de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), que arriba a l’Auditori Municipal Enric Granados per transmetre un missatge d' alegria i esperança en aquestes especials festes de Nadal i Cap d' Any.


bottom of page