Febrer, segon mes de l' any, un mes especial i misteriós...El febrer és en el calendari Gregorià el segon mes de l' any. Aquest 2021 té 28 dies, un any normal, de 365 dies. El nom de febrer ve del llatí februarius perquè es veu que, en temps dels romans, era un mes en què se celebraven unes festes de la purificació, les februa, en les quals es feien ofrenes i sacrificis als morts. Els romans tenien un déu per a cada ocasió, i el de la purificació es deia Februus i ben segur que està relacional amb la festa de la Candelera (2 de febrer), ho haurem de recercar... En fi, però en el calendari romà de l' època primitiva, febrer no existia com a mes, l' any començava el març, dedicat al déu Mart, quan realment la vida es renova, el camp i la natura inicien una nova vida. Després, ja al calendari julià (de Juli Cèsar), febrer era l' últim mes de l' any, ja que l' inici d' any es va continuar produint al març. És ben curiós. Les festes més característiques de febrer són:

  • El 2 de febrer se celebra la festa cristiana de la Presentació del Senyor, la Candelera.

  • El 3 de febrer, el popular sant Blai.

  • El 5 de febrer, santa Àgata o Àgueda, patrona de les dones.

  • El diumenge, 6 de febrer, és el Sant Misteri de Cervera.

  • El 12 de febrer, santa Eulàlia, patrona de Barcelona.

  • El 14 de febrer és sant Valentí, el dia dels enamorats originalment als països anglosaxons i ara, festa internacional.

  • Al febrer, se celebra el Carnaval o Carnestoltes, aquest any 2021 des del diumenge 14 de febrer fins al 16 de febrer. El dimecres, 17 de febrer, ja és Dimecres de Cendra.

Déu n' hi do! Quantes festes! A més, i molt important! Al febrer, aquest any el 12 de febrer de 2021, comença el nou any xinès, en aquesta ocasió, l' any del bou de metall... però el detall mereix una nova notícia.Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...