top of page

Exposició "Gent de Concabella" a la Zona Zero de l' IEI de Lleida fins al 2 d' abril 2023


https://www.iei.cat/ca/administracio/fpiei/actualitat/110968/miquel-traveria-i-georgina-gorriz-porten-a-liei-lessencia-de-la-gent-de-concabella/3133.html

Miquel Traveria i Georgina Gorriz presenten la mostra fotogràfica "Gent de Concabella" que es podrà veure fins al 2 d'abril 2023 a la Zona Zero de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

Està formada per 62 retrats emotius en blanc i negre d'aquesta petita comunitat de la Segarra que durant els darrers quatre anys ha fet el fotògraf Miquel Traveria a Concabella i Ratera (els Plans de Sió, la Segarra). Els concabellencs mostren els seus objectes, els indrets que estimen i els records que els evoquen, i que queden plasmats en imatges en blanc i negre, acompanyades d'un breu text explicatiu, que capten amb delicadesa l'essència del poble i l'ànima de les persones.

'Gent de Concabella' forma part del projecte 'Objectes Significants', que Miquel Traveria i Georgina Gorriz van engegar el 2013 a Sabadell en centres residencials de gent gran. L'objectiu és mostrar el vincle emocional que s'estableix entre persones i determinats objectes que, per aquestes persones, tenen un significat únic i personal. Aquest objecte és un enllaç que porta a records de situacions, moments i llocs que han quedat gravats en la memòria.

Miquel Traveria és metge de família i homeòpata jubilat. El seu pare li va transmetre l'estimació per la fotografia i el va introduir en la seva pràctica des de la infància. Georgina Gorriz, funcionària jubilada, és l'assistent fotogràfica i la col·laboradora en el disseny i l'execució del projecte. Anteriorment, també van desenvolupar el treball 'Pedrolo, revelat negre', en què, amb motiu de la commemoració del centenari del naixement de l'autor segarrenc , van traslladar a imatges dues novel·les negres seves: 'Joc brut' i 'L'inspector fa tard', que han estat àmpliament exposades.


bottom of page