top of page

Exposició a Caixa Fòrum de Lleida: Cartells de la vida moderna. De l'1 de març al 24 de juliol 2022
https://caixaforum.org/ca/lleida

Cartells de la vida moderna és una exposició gratuïta amb reserva a través del web de caixaforum de Lleida, al carrer Blondel, que podreu visitar fins al 24 de juliol de 2022.

A finals del segle XIX, el cartell publicitari en color va omplir els carrers de les grans ciutats d’Europa i els Estats Units per anunciar productes de tot tipus, però també locals famosos com el Moulin Rouge de París i espectacles. I fins i tot, famosos artistes com Picasso o Toulouse-Lautrec s' hi van dedicar. Per això potser parlem d' art publicitari d' uns cartells que són com un símbol de la vida moderna que naixia. Una bona mostra d' aquest art publicitari es pot veure a l' exposició temporal de CaixaForum Lleida.

La visita val realment la pena, ja que consta de fins a 109 cartells publicitaris de gran varietat d' artistes, tant internacionals com locals, provinents del Museu Nacional d’Art de Catalunya i de la col·lecció privada de Marc Martí. S' hi poden admirar cartells de grans noms reconeguts a nivell europeu com Henri Toulouse-Lautrec, Alfons Mucha o Jules Cherét, però també hi trobareu els grans noms d'aquí, ja que a partir del 1896 els nostres artistes se sumen a aquesta moda i es complementen i s'influencien entre si. Ens referim a Ramon Casas, Alexandre de Riquer, Santiago Rusiñol o Joaquim Sorolla, entre altres.

El comissari de l' exposició és Ricard Bru i Turull, Doctor en Història de l’Art de la Universitat de Barcelona.

L’experiència anirà acompanyada de diverses activitats i visites comentades adaptades per a famílies, grups i centres educatius, que podeu sol·licitar.

La directora de CaixaFòrum Lleida, Maribel Tost, ens convida a participar també a les altres activitats paral·leles, com un seminari sobre art publicitari i modernitat a càrrec de Marta Marín, doctora en Comunicació i llicenciada en Geografia i Història.

Notícies destacades
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
bottom of page