Exposició: "3 Dies d' Abril" a l' IEI de Lleida en commemoració dels 90 anys del 14 d' Abril de 1931
https://agendadelleida.paeria.cat/web/esdeveniment/inauguracio-exposicio-tres-dies-dabril/

https://www.iei.cat/ca/administracio/fpiei/actualitat/110968/liei-commemora-el-90e-aniversari-de-la-proclamacio-de-la-republica-amb-lexposicio-fotografica-tres-dies-dabril/2852.html

No us perdeu l' exposició de l' Espai IX de l' IEI de Lleida titulada "3 dies d' abril" en commemoració oficial dels 90 anys d' una data històrica a tenir molt present com va ser la proclamació de la República espanyola el 14 d' abril de 1931. L' exposició està formada per prop d' un centenar d' imatges que copsen l' alegria pacífica de l' esclat popular que es va viure per tot Catalunya, començant per Barcelona i municipis grans i petits del seu entorn, com per altres indrets de Girona, Tarragona i municipis de Lleida, com Balaguer i Tremp, entre altres, encara que, curiosament, sense cap imatge de Lleida ciutat ni d' Almenar. Així i tot val la pena visitar l' exposició perquè tant les imatges fotogràfiques aportades com els textos de diverses personalitats testimonis d' aquells dies, ens aporten el seu punt de vista de primera mà. Hi ha instantànies fetes per gent anònima, fotògrafs amateurs, no professionals, que van immortalitzar aquells moments emotius. També hi han col·laborat, com és natural, diversos arxius fotogràfics municipals i comarcals, que han cedit els seus fons.

El disseny és obra de l’escenògraf Ignasi Cristià, que ha donat forma a dues peces amb figura d’estrella de papiroflèxia, buscant reforçar la idea de la bellesa d’aquelles jornades, al mateix temps que la inestabilitat i la fragilitat del període republicà, com la perspectiva dels fets posteriors, la llarga repressió i el temps ens ha donat.

Organitzada per la Direcció General de Memòria Democràtica i del Memorial Democràtic, la mostra d'imatges representatives d'allò que va succeir entre el 14 i el 17 d'abril de 1931 arreu del territori es podrà veure a l'Espai IX de l' IEI de Lleida fins al 30 d'abril de 2022.

La inauguració ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de l'IEI, Estefania Rufach, de l'alcalde Miquel Pueyo i del director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro, que ha qualificat la mostra de “ modesta quant a mitjans, però ambiciosa en intencions” . També han assistit la tinent d’alcalde i regidora de Drets Civils, Sandra Castro, i els regidors Jaume Rutllant, Joan Ramon Castro i Carme Valls.


Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...