top of page

El nou any xinès arriba a Lleida el 22 de gener. Aquest 2023 és l' any del Conill.
https://www.lleida.com/noticia_canal/la-comunitat-xinesa-de-lleida-celebra-el-seu-any-nou

https://www.anynouxines.barcelona/cat/conill.html

La capital del Segrià compta amb més de 1.000 empadronats del país asiàtic. I la comunitat xinesa de la ciutat, aplegada en la Asociación de Paisanos Chinos de Lleida, que presideix Guofeng Ding, va celebrar ahir al vespre la festivitat de l’Any Nou xinès, que aquest any està dedicat al Conill i tindrà lloc el 22 de gener. Ho va celebrar amb un sopar de gala en un restaurant de la ciutat que ha aplegat més de dues-centes persones.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va donar la benvinguda i va felicitar els assistents a la trobada, recordant els lligams existents entre Lleida i la Xina i els va agrair la seva implicació en la vida social de la ciutat.

L’acte va comptar, a més de amb nombrosos lleidatans d’origen xinès, amb la participació dels tinents d’alcalde Jordina Freixanet i Paco Cerdà, la regidora Marta Gispert, representants d’altres entitats del col·lectiu xinès a Catalunya i del vicecònsol de la Xina a Barcelona, Cijun Li.

El conill és un animaló que ocupa el quart lloc dins de l'horòscop xinès. Sota la seva influència viuen les persones nascudes en 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, i 2023. Es creu que la seva personalitat inclou característiques com la vigilància, l'enginy, la prudència i la velocitat mental.

Amb les seves oïdes i ulls hipersensibles, el conill sempre està llest per a detectar el que ocorre en el seu entorn: es queda quiet quan bufa el vent, s'ajup entre l'herba, i corre tan ràpid com un llampec davant el perill. Com a resultat, des de l'antiguitat xinesa, simbolitza l'alta vigilància. Els "conills" són creatius, atractius, diplomàtics i intuïtius. Es prediu que les persones nascudes l'any gaudiran de bona fortuna i tindran una ment en pau durant tota la seva vida.

Aquest nou any del Conill d'Aigua s'inicia el 22 de gener de 2023 i acaba el 9 de febrer de 2024.

bottom of page