El Museu de Lleida estrena la nova sèrie de vídeos "10 minuts d' història" a través d'aquesta pàginahttp://museudelleida.cat/el-museu-de-lleida-estrena-la-serie-de-videos-10-minuts-dhistoria/

Viu el Museu de Lleida! Aquests dies el Museu ha elaborat sis càpsules històriques sobre sis personatges reals, interpretats per actrius i actors professionals, amb l’objectiu d’explicar de forma amena i visual, sis episodis de la història de Lleida i de les terres de Ponent. Els vídeos, d’uns 10 minuts de durada, s’aniran penjant un a un, cada setmana, al canal Youtube i a la resta de xarxes socials del museu. El Museu de Lleida ha estat l’encarregat de la producció dels vídeos i dels guions. La gravació i edició dels vídeos ha anat a càrrec de Laia Navarra i la direcció dels intèrprets a càrrec de Jaume Belló.

L’origen d’aquests vídeos es remunta als dies de confinament més dur a causa de la pandèmia, quan el Museu de Lleida es va adonar de la necessitat de tenir més recursos online, educatius i de difusió, per si es tornava a repetir la situació. L’àrea educativa del museu, conjuntament amb la resta de tècnics del museu, va treballar en la selecció de sis personatges històrics reals, que viatjarien en el temps i que explicarien les seves històries a partir de les col·leccions del museu, però també de jaciments arqueològics i monuments del territori relacionats amb ells.

Els episodis s’aniran penjant cada setmana i el calendari previst és aquest:

- 5 d’octubre: Indíbil (veure el vídeo)

- 12 d’octubre: Pòrcia Nigrina

- 19 d’octubre: Sulayman

- 26 d’octubre: Elisenda de Sant Climent

- 2 de novembre: Bernarda Donada

- 9 de novembre: Gaspar de Portolà

Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...