top of page

El dia 21 de juny 2022, a les 11:14 h, comença l' estiu. Amb el Sol a Cranc, solstici de juny!https://www.catalunyamagrada.cat/actualitat/arriba-estiu_2168800102.html

Primer de tot, l' arribada de l’estiu coincideix amb el solstici d' estiu, o de juny, que és quan el Sol es troba en la posició més al nord i la part de l'eix de rotació de la Terra situada a l'hemisferi nord es troba més pròxima a la direcció Terra-Sol. Això succeeix cada any entre els dies 20 i 21 del mes de juny. La data i l'hora exactes varien cada any. Aquest 2022, el dia 21 de juny, a les 11:14 h, al matí, començarà oficialment l’estiu astronòmic. És el dia més llarg de l’any i, per tant, la nit més curta, que ja veieu que no és la nit de sant Joan com se sol dir, encara que més o menys sí...

Hi ha una relació directa entre les dates de les festes populars, celebrades des de temps primitius i les dates dels solsticis, quan es feien celebracions rituals, com l'encesa de fogueres. Posteriorment, la religió catòlica les va anar integrant i adaptant perquè ja eren populars.

L' estiu serà l’estació més llarga de l’any i la més calorosa, sembla que cada vegada ho és més. A veure si almenys podrem anar a alguna revetlla ! Tindrà una durada de 93 dies i 15 hores i s’allargarà fins a l’encara llunyà 22 de setembre, dia en què tindrem l’equinocci de tardor, segons dades de l’Institut Geogràfic Nacional.

Enguany les nits de l’estiu ens permetran gaudir de l’astronomia sense necessitar cap aparell, sempre que sigui des d'un lloc on hi hagi poca contaminació lumínica.

Durant els primers matins de l’estiu podem veure Júpiter i Saturn, que seran visibles també durant totes les nits d’agost.

A la posta de sol podrem visualitzar Venus durant tota l’estació i Mart a finals d’agost. I pels voltants del 10 d' agost, serà fantàstic observar les ja tradicionals "llàgrimes" de sant Llorenç. En veure caure un estel, no ens oblidem de tancar els ulls i demanar un desig! Si pot ser, difícil! Jo ho faré, i espero de debò que aquest any funcioni.

BON ESTIU 2022

Notícies destacades
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
bottom of page