El Concierto de Aranjuez, amb Pablo Sáinz Villegas i l' OCM, a Lleida, dissabte 20 de març 2021https://auditorienricgranados.cat/programacio/el-concierto-de-aranjuez-pablo-sainz-villegas-ocm/

A l' Auditori Enric Granados de Lleida, aquest dissabte, 20 de març de 2021 a les 20 h, hi tindrà lloc el famós Concierto de Aranjuez del mestre Joaquín Rodrigo (Sagunto, València, 1901-Madrid,​ 1999), interpretat pel guitarrista Pablo Sáinz Villegas amb l' Orquestra Camera Musicae (OCM) dirigida per Guillermo García Calvo (Madrid, 1978).

El concert es completa amb la Simfonia num. 8, op.93 de L. Van Beethoven (Bonn, 1770 - Viena, 1827).

El Concierto de Aranjuez per a guitarra i orquestra va ser compost a París entre 1938 i 1939, durant la guerra civil espanyola. Va ser estrenat al Palau de la Música Catalana de Barcelona el 1940, ja ha fet 80 anys, interpretat pel gran guitarrista Regino Sáinz de la Maza ( Burgos, 1896 - Madrid, 1981). És l'obra més popular i difosa del Mestre Rodrigo, celebrada a tot el mon, de la qual s'han fet innombrables gravacions i fins i tot arranjaments per a diversos conjunts, adaptada també per intèrprets pop als anys 60 i 70. És una obra que els especialistes han lloat sempre per les seves qualitats musicals i que, a la vegada, ha arribat a tots els públics, potser per la sensibilitat amb què sap presentar un passeig pels jardins d’Aranjuez, evocant la seva bellesa, l' harmonia, els colors i fins i tot els perfums d'aquest famós espai, veritable paradís sensorial.

I en aquesta ocasió, el popular Concierto de Aranjuez serà interpretat per Pablo Sáinz Villegas (Logroño, 1977), una figura de referència de la guitarra simfònica. Ha format part de la Filharmònica de Nova York i ha actuat en més de 40 països, amb orquestres com la Filharmònica de Israel, la Orquestra de Radio Televisión Española, la Filharmònica de Los Ángeles, la Simfònica de San Francisco, la Simfònica de Boston i l' Orquestra Nacional de España.

L' altra peça del concert és la Simfonia num. 8, op.93 de L. Van Beethoven. Beethoven es referia a aquesta obra com a ‘petita simfonia’, no pas perquè la trobés poc interessant, sinó perquè té una durada menor. És una obra alegre, humorística. No té moviment lent i a l’allegretto scherzando podem sentir un bon exemple d’aquest bon humor.

L 'Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM), fundada l'any 2006, ja ens ha visitat aquesta temporada mateix i en altres ocasions amb gran èxit. En aquest concert estarà dirigida per Guillermo García Calvo (Madrid, 1978), un jove director amb una carrera extraordinària desenvolupada en auditoris internacionals com la Deutsche Oper Berlin , la Wiener Staatsoper (l' Òpera de Viena) o l' Òpera de París. I també al Gran Teatre del Liceu, el Teatro Real de Madrid o el Teatro de la Zarzuela, on des de l' 1 de gener de 2020, ocupa el càrrec de director musical.

Sens dubte, aquest és un dels concerts- estrella d' aquesta Temporada 2020-2021 de l' Auditori Enric Granados de Lleida.

Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...