El Carnaval 2021, una altra festa que ens pren la pandèmia...https://ca.educatelweb.com/2221589-carnival-origins-and-meaning-of-the-festival

Aquest any el Carnaval va començar l' 11 de febrer, el dia del dijous gras, i acabarà el 16 de febrer, el "dimarts de greix", que precedeix el Dimecres de Cendra, el primer dia de la Quaresma. Quin és l’origen i el significat d’aquesta festa? Si teniu curiositat, continueu llegint i descobrireu una explicació del seu origen, encara que probablement no l' única, ja que se sòl explicar de diferents maneres. Del que no hi ha dubte és dels seus orígens antics : antigament, aquesta festa estava vinculada als ritus de la fertilitat de la terra, que just aquests dies es va despertant després de dormir tot l’hivern i , és clar, el fet de la fertilitat i tot plegat va unit a l' alegria, a les ganes de riure, ballar, menjar el més bo possible... amb les famoses receptes de postres tradicionals de Carnaval, com els bunyols. Per tant ara no toca pensar en mals, dolors, o la mort, si no és per riure-se'n.

Un mite molt important de l’ antiga Grècia, molt llarg d' explicar, ens recorda de fet la importància de riure. Demèter, la deessa mare de la terra cultivable, per tant de la fecunditat, que havia perdut la seva filla Core o Persèfone, fruit de la seva unió amb Zeus - aquest Zeus era terrible amb les dones- va passar molt temps sense riure, amb un cor ple de tristesa, i per això el món es va arriscar a desaparèixer, ja que les flors, plantes, animals i humans ja no naixien. Un dia, però, unes dones la van acollir i una d'elles, la donzella Iambe, la va fer riure amb les seves bromes i fent un gest vulgar: tot va tornar a florir i la vida es va reiniciar. Aquest mite explica bé la importància del riure, que en l'antiguitat tenia un paper vital i les tradicions ja des de temps molt antics el vinculen a la fertilitat de la natura i dels homes i conseqüentment a la festa del Carnaval. Què seria de nosaltres sense riure?

Per altra banda, ja ho sabeu, l’origen de la festa, amb les degudes diferències, es pot rastrejar entre els rituals romans : de fet el mes de febrer, dedicat al déu Februus, va ser el mes de les purificacions i la transició de l’hivern a la primavera. Tot va quadrant. I el Carnaval es pot dir que , en essència, és una festa humana, necessària. De fet el seu arrelament és innegable, ha superat tots els filtres del temps, i ens ha regalat diversos Carnavals famosos a tot el mon: Venècia n' és un d' ells. El Carnaval també ha estat prohibit en diverses ocasions històriques i aquest 2021, degut a la pandèmia i els protocols, viurem una festa diferent però esperem que no ens prenguin l' alegria, els colors i la música.

Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...