top of page

El 26 d'abril 2022 a les 19 h. a la Llotja de Lleida, la preestrena d' "Alcarràs", de Carla Simón
https://www.diputaciolleida.cat/la-placa-de-la-llotja-convertida-en-explotacio-agricola-per-la-preestrena-d-alcarras/

https://www.lleida.com/noticia_canal/la-pellicula-alcarras-sestrenara-en-20-localitats-lleidatanes

El 26 d'abril de 2022 a les 19 h, Lleida viurà un esdeveniment únic: la preestrena absoluta de la pel·lícula "Alcarràs", el film rodat al Segrià i el Pla d'Urgell amb el qual Carla Simón va guanyar la Berlinale al febrer passat. La Llotja de Lleida, amb un aforament al voltant de les mil localitats, es convertirà en aquesta ocasió en una gran sala de cinema. Tota una "première" organitzada per la Paeria i la Diputació, que van creure en la pel·lícula des del principi i li van donar suport. La pròpia directora, Carla Simón, està previst que sigui la gran protagonista de l’esdeveniment, acompanyada per tot l’equip de la pel·lícula, amb actors no professionals veïns de diverses localitats lleidatanes. La cinta es va rodar l’estiu passat –amb un any de retard per causa de la pandèmia– per diverses localitzacions d’Aitona, Alcarràs, Bellvís, Fraga, l’Horta de Lleida, Massalcoreig, Seròs, Soses i Sucs.

L' acte comptarà amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta. També amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; que acompanyaran la guionista de cinema i directora Carla Simón i tot l' equip de la seva última pel·lícula, "Alcarràs", el primer film rodat en català que s'adjudica el màxim guardó del Festival de Cinema de Berlín. La pel·lícula fa un retrat de la pagesia catalana a l' actualitat, un sector en crisi constant, i ho fa amb actors no professionals per tal de reforçar l'autenticitat i la credibilitat, cosa que s' aconsegueix, a més d' emocionar el jurat i públic assistent al Festival al qual la directora tornava cinc anys després de ser doblement premiada pel seu debut, "Estiu 1993".  

"Alcarràs" és una producció d' Avalon PC i Vilaüt Films, en coproducció amb KinoProduzioni (Itàlia). Comptarà amb la distribució a Espanya d'Avalon DA i les vendes internacionals a càrrec de la casa de vendes francesa MK2. A més, "Alcarràs" té el suport de l'ICAA, ICEC, MEDIA, EURIMAGES, MIBACT i la Diputació de Lleida, i hi han participat TVE i Movistar +. 


Notícies destacades
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
bottom of page