Diumenge 20 de març del 2022 a les 16:34 h, comença l' Equinocci de Primavera! L'esperàvem !!https://beteve.cat/societat/canvi-hora/

La primavera 2022 comença aquest diumenge 20 de març a les 16:34 h i acabarà a les 10.14 h del dia 21 de juny, dia del solstici i moment en el que començarà l’estiu. Així és que ja es pot dir que hem passat l' hivern. La primavera, però, de moment es farà notar poc. Els meteoròlegs ja ens han anunciat que el que queda de setmana encara continuarà el temps insegur, amb possibilitat de ruixats, amb ventades i mala mar. Si mirem de cara a la setmana que ve, aleshores sembla que podria tornar l’anticicló i, per tant, l’estabilitat. Però les esperades pluges sembla que, afortunadament, tornaran .

Ha estat una manera bastant poc romàntica d' anunciar la primavera, l' estació de l' amor per excel·lència! Però, enamorats o no, el temps no s' atura... el diumenge 27 de març tindrem el primer canvi horari de l' any. Amb el dia quasi sense començar, a les 2h de la matinada del diumenge 27 de març, passaran a ser les 3 h i guanyarem així una hora de llum solar a les tardes ja que el sol, a partir d' aquest dia, es pondrà sempre més tard de les 20 h. El canvi dels rellotges no es du a terme a tot el món però sí a altres 69 països. Al nostre es fa des del 1974 amb la intenció d' estalviar energia, fent coincidir el màxim de les hores de llum amb la jornada laboral. En fi... qui hagi de fer comprovacions i valoracions sobre la rendibilitat del temps que les faci. Tots esperem la primavera, encara que també és veritat que el nostre organisme s' hi ha d' adaptar i no sempre és fàcil... refredats, les incòmodes al·lèrgies... la pandèmia encara no està acabada de resoldre i, per acabar-ho d' adobar, ara ens enfrontem a un encariment de les energies i amb una guerra de conseqüències encara desconegudes.

Però el nom "primavera" ja és bonic per ell mateix, del llatí primum-ver, que és com dir "primer estiu". I poder gaudir de més llum, més hores de sol al dia fa que puguem estar de més bon humor, amb més ganes de fer coses. Sempre hem sentit dir que en països on tenen poca llum i pitjor clima la gent és més propensa a la tristor, a patir depressions. El sol, la llum natural, és alegria i nosaltres en tenim! I refranys! Aquí en veieu una petita mostra:

Per la primavera, res no és com era.

La primavera, la sang altera.

Els ocells tornen a cantar, la primavera acaba d’arribar.

Una cuca no fa estiu, ni una flor fa primavera.

Aigua de primavera, si no és torrencial, omple la panera.

Flor en abundor a la primavera, bona tardor ens espera.

Hivern fred, primavera regalada.

Oreneta arribada, primavera començada.

Quan fa dissabte la formiga, a venir la primavera no triga.

Arc de Sant Martí, al matí fa ploure i al vespre fa aclarir.

Si l’hivern primavereja, la primavera hiverneja.

Una flor no fa estiu, ni dues primavera.

Pasqua nevada, primavera gelada.

Pastor per la primavera, no et deixis la capa ni la berena.

Sant Joan arribat, la primavera ha passat.


BONA PRIMAVERA!


Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...