Dissabte, 17 d' abril 2021: "Dia Mundial del Circ".


https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/403262/trapezi-celebra-25-anys-convertira-reus-lepicentre-del-mon-del-circ

El Dia Mundial del Circ se celebra el tercer dissabte del mes d' abril, és a dir que aquest 2021 té lloc el dia 17 a tot el món. És una efemèride promoguda per la "Fédération Mondiale du Cirque", amb seu al Principat de Mònaco, que busca reconèixer, preservar i promoure el valor del circ i la seva aportació cultural al món.

Tots/totes sabem com les normes "Covid-19" s' han acarnissat amb la cultura en general i, més concretament, amb les arts escèniques. Es pot parlar de maltractament efectiu, exceptuant en els discursos: "la cultura és salut", "la cultura cura"... són frases que han quedat més que bé . El circ ja tenia problemes per mantenir-se abans de la pandèmia. Ara desitgem que no mori, per tot el potencial que té, perquè és sempre una font inesgotable de recursos per fer-nos somriure, per ajudar-nos a donar la volta a les coses, alleugerir-nos d' una por no sempre lògica o natural, quasi res!

Molts homes i dones han restat en el nostre imaginari per haver tingut un paper notable en el món del circ. N' hi ha molts, realment. En aquest article de lectura ràpida em referiré a dos pallassos emblemàtics: a l' històric Charlie Rivel, nom artístic de Josep Andreu i Lasserre (1896-1983), el gran pallasso català internacional, que va fer riure en unes circumstàncies i temps ben complicats, i el genial Tortell Poltrona, nom artístic de Jaume Mateu i Bullich, ( Barcelona, 1955).

Alguns circs han fet història, com el famós circ canadenc Cirque du Soleil, el Circo RaluyLegacy, un veritable museu del circ, o l' antic Circ de Moscú, entre altres. Lamentablement, molts dels espectacles que estaven pautats en els diversos països per celebrar aquesta diada, encara no es podran dur a terme aquest any degut a les restriccions per la pandèmia de la Covid-19.

Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...