top of page

Dissabte 15 d' abril: "Dia Mundial del Circ" 2023.Més de 50 activitats repartides per tot Catalunya.
https://teatralnet.com/noticies_esceniques/lagenda-del-dia-mundial-del-circ-recull-mes-de-50-activitats-de-circ-arreu-de-catalunya/

http://www.apcc.cat/es_agenda/

El Dia Mundial del Circ se celebra cada any el tercer dissabte del mes d' abril, és a dir que aquest 2023 té lloc el dia 15 a tot el món. Però en aquesta ocasió, per celebrar el "Dia Mundial del Circ", trobareu un recull d’espectacles i tallers programats de l’1 al 24 d’abril. Al segon link que veieu a sobre d' aquestes línies, l' Agenda, cliqueu damunt de cada activitat per consultar tota la informació sobre adreces i horaris. I recordeu que tot l’any podeu consultar l’agenda de circ de Catalunya. Perquè pugueu gaudir del CIRC!!!

El Dia Mundial del Circ és una efemèride promoguda per la "Fédération Mondiale du Cirque", amb seu al Principat de Mònaco, que busca reconèixer, preservar i promoure el valor del circ i la seva aportació cultural al món. I és que molts homes i dones han restat en el nostre imaginari per haver tingut un paper notable en el món del circ. N' hi ha molts, realment. En aquest breu article em referiré a dos pallassos emblemàtics: a l' històric Charlie Rivel, nom artístic de Josep Andreu i Lasserre (1896-1983), el gran pallasso català internacional, que va fer riure en unes circumstàncies i temps ben complicats, i el genial Tortell Poltrona, nom artístic de Jaume Mateu i Bullich, ( Barcelona, 1955).

Alguns circs han fet història, com el famós circ canadenc Cirque du Soleil, el Circo RaluyLegacy, un veritable museu del circ, o l' antic Circ de Moscú, entre altres. La millor manera de recolzar el circ és participant com a espectador/a en algun dels espectacles programats a tot Catalunya.

Si vols compartir les teves opinions, idees i experiències sobre el món del circ, pots fer-ho a través de las diverses xarxes socials amb els hashtags #DíaMundialdelCirco #Circoday.

bottom of page