top of page

Convocats el 40 è Premi d'assaig Josep Vallverdú i el 28è Premi de poesia Màrius Torres 2023


https://cultura.paeria.cat/literatura/premis-literaris

Fent CLICK en aquest l' enllaç de Cultura de la Paeria, accedireu a les BASES de les convocatòries del 40è Premi d' assaig Josep Vallverdú i 28è Premi de poesia Màrius Torres, premis que s' atorgaran públicament al novembre d' aquest any 2023.

El Premi Josep Vallverdú es convoca per a assaigs de tema lliure, escrits en llengua catalana i en qualsevol de les modalitats del gènere: assaig literari, sociològic, científic, biogràfic, filosòfic...

Pel que fa al Premi Màrius Torres, s’obre a poemaris de tema lliure en llengua catalana. Els originals hauran de ser inèdits i no han d’estar pendents de cap veredicte ni guardonats en altres certàmens literaris, totalment o parcialment.

Ja des de fa tres edicions, tant la dotació del Premi Màrius Torres com el Josep Vallverdú es van equiparar a 9.000 €.

Els premis literaris tenen l’objectiu d’esperonar la creació dels autors i ser una plataforma útil per donar a conèixer la seva obra i facilitar-ne, a més, la publicació final, que és, en definitiva, el que dóna sentit a una obra, arribar als lectors.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Lleida, en el convenciment que aquest és un excel·lent canal per atènyer aquestes fites, va instaurar fa temps aquests dos premis literaris i els va dedicar a la poesia i l’assaig, dos gèneres fonamentals en la transmissió de la cultura, que duen el nom de dos autors lleidatans de prestigi dins de les lletres catalanes: el poeta Màrius Torres i el novel·lista, poeta i assagista Josep Vallverdú.

Tots dos premis compten amb jurats formats per intel·lectuals de primera línia del nostre país i la seva composició és la següent:

  • Membres del jurat del 40è Premi d’assaig Josep Vallverdú 2023: Jaume Barrull Pelegrí, Anna Berga Timoneda, Anna Ballbona Puig, Gabriella Gavagnin Capoggiani i Joan Roig Amorós.

  • Membres del jurat del 28è Premi de poesia Màrius Torres 2023: Eva Baltasar Sardà, Mireia Calafell Obiol, M. Antònia Massanet Mayol, Pere Pena Jové, Jordi Virallonga Eguren.

Josep Maria Sala-Valldaura i Marina Miralles van guanyar els premis d’assaig Josep Vallverdú i de poesia Màrius Torres 2022, amb les obres “La serp i la poma: al voltant del llenguatge poètic” i “Llavors”, respectivament.

bottom of page