Comença la tardor el 22 de setembre: adéu estiu!http://www.calendariermita.cat/11816/

El 22 de setembre, a les 21.21 hores, comença la tardor després d' un estiu, calorós sí, però amb extrems incòmodes i amb les perspectives fosques de l' amenaçador canvi climàtic. Com que diu el refrany tradicional que "A la tardor, ni fred ni calor", vist així diria que "fantàstic, em va perfecte!" ja era hora que vingués!

La tardor durarà 89 dies i 20 hores i finalitzarà just abans de Nadal, el 21 de desembre, quan entrem a l’hivern.

La tardor és una estació de temps variable i acostuma a ser la més plujosa de l’any. És un dels millors moments per gaudir de la natura i el paisatge i per practicar el senderisme.

La tardor és temps de verdures, llegums i fruita seca i d’anar a buscar bolets, uns aliments rics en vitamines i minerals molt interessants! Verdures com la col o el bròquil ens aporten grans dosis d’antioxidants; la carbassa ideal per fer panadons. O la pastanaga ideal per menjar crua o amb altres verdures. Els llegums ens aporten proteïnes; i el moniato i les castanyes són molt energètics i baixos en greixos, la qual cosa afavoreix l’augment del colesterol bo. Les fruites per excel·lència de la tardor són el raïm, la magrana, la poma, el meló encara… de tot! I no diguem els cítrics, potser encara no però aviat començarem amb les mandarines i entre totes les fruites i verdures de tardor, aquest bé de déu, i bona temperatura, la nostra salut està assegurada. Ja només queda que les altres coses de la vida ens acompanyin, però això ja és més difícil de preveure. Bona tardor a tothom!

Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...