top of page

Cervera celebra, del 3 al 6 de febrer 2023, la Festa Major d' Hivern o del Santíssim Misteri


https://www.somsegarra.cat/festes/acte/7720/festa-major-dhivern-de-cervera-2023

https://surtdecasa.cat/ponent/agenda/2023/festa-major-dhivern-de-cervera/204929

La Festa Major d' Hivern de Cervera, popularment coneguda com les Festes del Santíssim Misteri, és una festa solemne i tradicional en què destaca el Cant de les Completes, composició musical simfònic-coral amb text del segle XIX, a l’església de Santa Maria, el diumenge 5 de febrer, la vigília del dia 6 de febrer, dia de l' Ofici del Sant Misteri, en commemoració d’un fet tingut per miraculós esdevingut durant el segle XVI.

Aquesta festa religiosa es documenta a les actes del consell de la vila i diu així: " el 6 de febrer de 1540 es trobaven reunides a l’església de Santa Maria de Cervera unes setze persones per procedir a la divisió d’un bocí de fusta que va portar d' Itàlia un soldat cerverí, que va morir a causa de les greus ferides de guerra en un Hospital a Martorell. El soldat sabia, com així es va corroborar i es creu, que pertanyia a la Creu on morí Jesús, la Vera Creu. Després de diversos intents, un sacerdot la partí i en el mateix moment va caure una gota de sang i, tot i que feia un dia totalment serè, es va sentir un tro molt fort. El poble sortí al carrer cridant “Misteri” i amb el nom de Sant Misteri primer i Santíssim Misteri, després, va ser conegut el prodigi, commemorat des de l’any 1547".

El Sant Misteri de Cervera és, doncs, una de les festes més importants de la ciutat, que va ser declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional.

Les Festes comencen el divendres, dia 3 de febrer, i s' allarguen durant tot el cap de setmana fins al dilluns, dia 6. Consulteu el programa d' actes.

bottom of page