Calendari l’Ermità 2022 d' Edicions Morera, per seguir dia a dia els esdeveniments del nou any.


https://edicionsmorera.com/producto/calendari-ermita-2022/

A quioscos, papereries i llibreries, i per només 4,20 euros, no podreu trobar una publicació que us ofereixi més que el tradicional Calendari Ermità, fidel a la seva essència de sempre i continguts clàssics com són les dades astronòmiques, el santoral, les festivitats, les dates de fires, mercats i festes majors així com tota una sèrie de recomanacions per al bon conreu de les plantes de l’hort i el jardí. Sempre amb un sentit ecològic i posant en valor allò local i artesanal.

A banda d’aquestes informacions pràctiques, el Calendari Ermità incorpora articles que recuperen aspectes de la nostra cultura popular i tradicional i d’altres sensibles a temes més contemporanis com la sostenibilitat o el respecte a la natura i els seus cicles.

El Calendari de l’Ermità està adornat amb gravats i il·lustracions. Inclou un recull de dites i versos al·legòrics a cadascun dels mesos de l’any.

A més, al seu interior hi trobareu el Calendari dels nens i les nenes, un desplegable infantil pensat per acostar als més petits les nostres costums, festes i tradicions així com curiositats i observacions sobre el camp, la natura i alguns fenòmens astronòmics. Tot acompanyat de dites populars i els divertits dibuixos de Xavi Malet. Per penjar-lo a l’habitació de casa o a l’escola.

Al Calendari Ermità 2022 hi intervenen els següents estudiosos i especialistes:

 • FRA VALENTÍ SERRA. Arxiver dels caputxins, historiador i reconegut estudiós de la cultura popular, recupera alguns productes i plats de la cuina tradicional basats en l’aprofitament.

 • SR. MARCEL·LÍ VIRGILI. Personatge que forma part de l’equip de col·laboradors del programa “Versió RAC1”. Al seu “Racó de rumiar” ens dóna alguns consells per mirar d’estalviar i no malbaratar. Tot amb el seu humor característic.

 • ASTRID VAN GINKEL. Botànica i farmacèutica, especialista en usos i aplicacions de les plantes, presenta “Les herbes sostenibles”.

 • “Els secrets del calendari”, una nova secció que anirà explicant les dades essencials per confeccionar un calendari.

 • “Calendari de l' hortolà” centrat en els productes de la terra. Fra Valentí Serra de Manresa, gran coneixedor de la tradició pagesa i remeiera, ofereix una sèrie de consells mensuals, pràctics i ecològics, per al bon conreu de les hortes i jardins, fent referència a la gran varietat d’hortalisses i productes del camp més identitaris i populars de casa nostra.

> Cultura i tradicions

 • JORDI SACASAS. L’arxiver de l’Església de la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona ens parla a Per Nadal, neules! de la tradició de les neules de paper com a element decoratiu nadalenc, una preciosa tradició encara molt viva a Mallorca.

 • LILIANA TOMÀS recupera a “Joan Tomàs. Un músic popular” la figura d’aquest folklorista, un dels grans activistes en la recuperació i difusió de la música popular catalana integrada al Cançoner Popular.

 • 100 ANYS I MÉS, A CATALUNYA. Una nova secció que presenta una selecció de centenaris que se celebraran durant 2022 relacionats amb fets històrics i culturals succeïts a Catalunya. Trobarem centenaris referits a Joan Miró, el Barça o Francesc Macià.

Al Calendari de l’Ermità 2022 també trobarem:

 • La guia més completa de fires, mercats i festes majors que es celebren al llarg de tot l’any a Catalunya i Andorra.

 • Informacions astronòmiques (calendari diari de les sortides i postes del sol i la lluna, inici de les estacions, fases de la lluna, eclipsis i visibilitat dels planetes…).

 • Santoral català, revisat i actualitzat.

 • Un jardí al teu balcó, amb recomanacions per a la plantació de flors, plantes aromàtiques i remeieres als nostres balcons.

 • Calendari de fruites i hortalisses de temporada.

 • Centenaris 2022, una selecció dels aniversaris més destacats que es celebraran durant 2022 relatius a personalitats, esdeveniments històrics, culturals o científics.

 • Crònica Anual, amb una relació dels fets i notícies nacionals i internacionals més destacables succeïdes des de setembre de 2020 fins l’agost de 2021.

Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...