top of page

Bases per al nou Concurs de Fanalets de sant Jaume 2023 de l' Agrupació de Pessebristes de Lleida


http://www.pessebristeslleida.com/

https://www.turismedelleida.cat/ca/visitar/esdeveniments/els-fanalets-de-sant-jaume

Els popularíssims Fanalets de sant Jaume són ja imprescindibles dins les festes de cada estiu. I més des de que la festa nocturna del 24 de juliol s' ha convertit en una merescuda festa patrimonial d' interès nacional.

Al web de l' agrupació que us facilitem podreu trobar les Bases per al Concurs d' aquest 2023. Valdrà la pena, i més si teniu néts o netes, fills o filles, serà una bona oportunitat per pensar i compartir idees que es poden convertir en un fanalet per concursar o il·luminar la popular processó nocturna que festeja el llegendari pas de sant Jaume per terres de Lleida. Ara que ja s' han iniciat les vacances escolars, planifiquem el temps amb els més joves de casa i deixem un espai per compartir la creativitat.

Mentre tant, us podeu inspirar en la llegenda lleidatana a https://arxiu.paeria.cat/noticies/els-fanalets-de-sant-jaume-de-lleida

O en la també popular cançó, d’autor anònim, que a Lleida tothom coneix i que cada any interpreta la Banda Municipal de Música de Lleida durant la processó dels fanalets. Diu així:

Diu així: Sant Jaume ve de Galícia, sant Jaume ve d’Aragó i a Lleida va deixar estesa la fe de Nostre Senyor. Sant Jaume de Galícia s’atura al Peu del Romeu, àngels baixen llum per treure´s una punxa que té al peu. Veniu, veniu, fills de Lleida, veniu tots a la processó; que el Sant des del cel us crida per dar-vos sa protecció.

bottom of page