Balaguer Capital de la Sardana 2022: dissabte, 19 de març 2022

http://www.balaguer.cat/portal/cultura/sardana22.php

http://www.capitaldelasardana.cat/

Balaguer celebra aquest dissabte 19 de març l'acte de proclamació de la ciutat com a Capital de la Sardana 2022. La jornada s'iniciarà a 2/4 de 12 del matí a la Sala d'Actes de la Casa de la Paeria amb la lectura oficial de l'acta de proclamació de la capitalitat, i amb el traspàs de la bandera de la capitalitat per part de l'ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a la Paeria de Balaguer, i la lectura del pregó de la capitalitat, que anirà a càrrec del periodista balaguerí, Francesc Guillaumet, director del diari La Manyana.

Així mateix, durant l'acte es projectarà el vídeo oficial de Balaguer Capital de la Sardana 2022, encarregat a Toni Salud, i es donaran a conèixer els guanyadors dels premis Capital de la Sardana que atorga anualment la Confederació Sardanista de Catalunya a persones i entitats per les seves iniciatives de renovació en l'àmbit sardanista. La part musical de l'acte anirà a càrrec de la Bellpuig Cobla, que interpretarà dues de les sardanes que es van estrenar aquest gener al Concert de Reis. Seran la sardana oficial, 'Balaguer Capital de la Sardana 2022', obra del Dani Gasulla, i la sardana de concert del jove compositor David Quintana, que porta per títol 'Glòria del Castell Formós'.

Seguidament, a 2/4 d'1 es farà la inauguració d'una placa commemorativa de la capitalitat al vestíbul de la Casa de la Paeria, on s'hi estarà de forma provisional fins que s'inauguri a la ciutat un nou monument a la sardana, previst a la Plaça de la Sardana, que se sumarà al monument que ja hi ha al Monestir de Les Franqueses.

Els actes del matí s'acabaran amb la presentació del CD de la capitalitat a la Plaça del Mercadal. Amb una portada del dissenyador balaguerí Jordi Calvís, el CD inclou 16 sardanes dedicades a Balaguer, totes elles enregistrades en directe per la Bellpuig Cobla al Teatre Municipal. La presentació del CD anirà a càrrec de la mateixa cobla, i inclourà la interpretació d'alguns dels títols inclosos al disc, amb obres de l'Enric Aguilar, el Francesc Amorós o el Joan Moliner.

Després del dinar de germanor es reprendrà l'activitat amb un visita guiada pel patrimoni monumental de Balaguer, a 2/4 de 5, a càrrec dels guies de l'Oficina de Turisme de la Paeria. La jornada acabarà amb el concert de Roger Mas i la Cobla Sant Jordi al Teatre Municipal a les 7 del vespre. El cantautor solsoní acompanyat per una de les cobles més sòlides i de major projecció del moment, oferiran un repertori que es basa en cançons de la discografia de Roger Mas, peces inèdites i algunes versions d'altres autors i llengües. Les entrades ja són a la venda al preu de 5 euros. Es poden adquirir al web: entradesteatre.balaguer.cat o a l'Oficina de Turisme.

Us hi esperem !

Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...