top of page

Arriba l' Home dels Nassos a Almenar el dissabte 31 de desembre de 2022 a les 12 h.https://almenar.cat/pregons

Un any més, el 31 de desembre, el darrer dia de l' any, l'Home dels Nassos recorrerà, per iniciativa de l' Ajuntament, els carrers i places d' Almenar a partir de les 12 h des de la Plaça 11 de Setembre.

L' Home dels Nassos és un personatge mitològic català que —segons la tradició— té tants nassos com dies li queden a l’any. Només és visible, amb molta sort, en aquest únic dia, el 31 de desembre, en el que, lògicament, ja només li queda un sol nas.

Els nens i nenes de les generacions anteriors no el vam veure mai però ens ho podíem creure de bona fe, segons l' habilitat amb què ens ho sabessin contar. I ben innocents, sortíem pels carrers a veure si ens trobàvem el monstre que imaginàvem ple de nassos penjant. Amb tot això, els grans reien ... sempre reien, fins que començàvem a sospitar que potser ens estaven prenent el pèl i anàvem lligant caps. No estava gens malament que els grans ens ensenyessin alegrement a desvetllar un engany. Es fa ara? Cal esperar que sí.

A Almenar, el capgròs que representa Home dels Nassos té mèrit: va estar elaborat per voluntaris i voluntàries del poble amb la decisiva participació de Dolors Segalàs Cosi, experta no solament en manualitats sinó també en festes de carrer i manifestacions populars amb una creativitat infinita. El seu Home dels Nassos té precisament aquest objectiu, el de recrear aquest personatge entranyable tot potenciant l’ambient festiu als nostres carrers, sempre tan necessari. Així, l' Home dels Nassos sortirà fent un recorregut pel poble, des de la Plaça Onze de Setembre a la Plaça Catalunya, i posteriorment pel casc antic, acompanyat del Grup de Grallers d’Almenar, saludant i repartint piruletes per als més petits.

Preparem el Cap d' Any amb l' Home dels Nassos!

bottom of page