Arriba el mes de març 2021, març marçot...http://tematic.dites.cat/2008/02/mar.html

Març és per a nosaltres el tercer mes de l'any (tal com és al Calendari gregorià) i té 31 dies. És el mes de la terra, ja que comença la primavera, la natura explota d' una manera espectacular. En el primitiu calendari romà era el primer mes de l' any per això mateix, perquè la vida desperta, tornaven els treballs al camp, i així va ser fins a la instauració del calendari julià (el del temps de Juli Cèsar), quan va passar a ser el tercer mes, després de gener i febrer. En llatí es deia martius, nom que fa referència al déu Mart, molt famós per les idus de març que queien en el 15 del mes de Martius. La data és famosa perquè Juli Cèsar va ser assassinat en les idus de març de l'any 44 aC. I això que, segons l' escriptor grec Plutarc, Cèsar havia estat advertit del perill a través de diverses premonicions, però en fem cas de les premonicions? Tonteries!

Tot i que el mes de març sovint va associat al color verd, als arbres fruiters florits i a una temperatura perfecta, un veritable paradís, també és cert que té un aire sinistre, mes de poc fiar, com expressen alguns refranys populars: Març marçot, mata la vella a la vora del foc, i a la jove si pot.

Març habitual, un dia bo i un dia mal.

Sol de març porta refredats.

Març marcedor, nit freda i dia amb calor.

En fi, què tindrà març per merèixer aquestes pobres valoracions?

En aquest mes tindrà lloc un dels dos ajustaments horaris: a la matinada del dissabte 27 de març al diumenge 28 de març, a les 2 hores caldrà avançar els rellotges i posar les 3:00 h.

I al mes de març, mes de Quaresma, el dia 19, celebrarem Sant Josep i el dia del Pare.

El dia 28 de març serà Diumenge de Rams, per tant, inici de la Setmana Santa, que acabarà ja al mes d' abril. Només falta que la pandèmia ens deixi tranquils d' una vegada.

Bon mes de març!

Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...