top of page

Al maig, cada dia un raig... el millor mes de tot l' any!
https://www.enciclopedia.cat/ec-gec-0121027.xml

http://tematic.dites.cat/2008/04/maig.html

El maig, "el mes de les flors", és el cinquè mes de l' any des del calendari gregorià i té 31 dies. El seu nom fa referència a la deessa grega Maia, una divinitat femenina avui dia poc popular però que per als grecs antics formava part de les Plèiades. Maia era filla d'Atles i de Plèione, amb una llarga història particular i amb temples dedicats a ella, ja que era invocada com a protectora de les mares i la fertilitat en general. Quan els grecs van fundar una colònia al sud de la península Itàlica (Magna Grècia) el seu culte va ser imitat pels nadius i importat a altres llocs de la península, on es va transformar en la deessa romana Bona Dea, és a dir, la "deessa bona", descrita com a deessa de la fertilitat, la castedat i la salut, a la qual se li dedicava el mes de maig, el mes femení i primaveral per excel·lència, que convida a sortir al camp, a gaudir de l' esplendor de la natura, amb els colors i olors de les flors esclatades, pura explosió de fertilitat.

Nosaltres celebrem, durant el primer diumenge del mes, el dia de la mare. Avui dia les celebracions solen adoptar un toc comercial però, així i tot, benvinguda sigui la festa.

El dia 1 de maig és el dia internacional dels treballadors i treballadores, celebració que mereix un article i atenció especial, sobretot perquè en els moments que estem vivint, entre la crisi sanitària i la guerra de conseqüències imprevisibles, molta gent es troba en una situació crítica i l' "estat del benestar" no arriba a tothom ni és sempre just. Hem de ser conscients que cal recolzar els treballadors i treballadores de tots els àmbits i les seves condicions de treball s' han de respectar per al bé de tothom.


Notícies destacades
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
bottom of page