Agost, el vuitè mes de l' any, mes de vacances, pluges d' estels, festes, dites i grans esperances.https://www.festamajordegracia.cat/

Ja som a l' agost. Per a nosaltres , que vivim d'acord amb el calendari gregorià, l' agost és el vuitè més de l' any i té 31 dies. Com sempre, recordem que en l' antic calendari romà es deia sextilis perquè ocupava la sisena posició, però l' any 8 aC se li va canviar el nom a augustus en honor de Cèsar August (Caesar Augustus, en llatí), el primer emperador romà. A més, el Senat de Roma va decidir instaurar el 15 d' agost una gran festa que a l' Itàlia actual, tot i la gran influència de la cultura cristiana, encara avui dia se l' anomena "Ferragosto" (ve del llatí, " feriae Augusti") i que en canvi nosaltres coneixem tradicionalment com la "Mare de Déu d' Agost", origen de moltes festes majors d' agost de molts pobles del nostre voltant, com Àger, Albesa, Arbeca, Barbens, Castelló de Farfanya, Ivars de Noguera, Linyola, Llardecans, Maials, Sarroca de Lleida, Torregrossa, entre altres. El 15 d' agost, i fins al 21, se celebren també les famosíssimes festes de Gràcia a Barcelona, que coneixem sobretot perquè son notícia a la televisió, amb importants actes i gran participació popular.

"A poc a poquet, el temps fa el seu caminet"... ja ens trobem a la "segona part de l' any", amb les seves festes famoses, com el popular Sant Salvador, el dia 6 d' agost, la Mare de Déu, el 15, i Sant Roc, el dia 16, i enmig dels refranys famosos, transcorrerà aquest més d' agost, un més per fer vacances.

Per l’agost, bull el mar i bull el most.


Agost i setembre, pocs els entenen.

De llunes, la del gener i la de l’agost també.

L’agost calent, cigne corrent.

La lluna de gener i el sol d’agost són els millors de tots.

Les nits d’agost, les més clares de l’any.

Ni a l’agost caminar, ni al desembre navegar.

Per l’agost, a les set ja és fosc.


Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...