top of page

A Mollerussa, 150a Fira de Sant Josep, Fira Catalana de Maquinària Agrícola i Saló de l'Automòbilhttp://fira.com/fira/150e-fira-de-sant-josep-2023/

https://www.mollerussa.cat/la-fira-de-sant-josep-celebra-la-seva-edicio-150-amb-un-augment-del-24-dels-expositors-i-superant-els-21-900-m2-de-superficie/

Els dies 17, 18 i 19 de març 2023 té lloc la 150a edició de la Fira de Mollerussa o Fira de Sant Josep, la Fira Catalana de la Maquinària Agrícola i Saló de l'Automòbil, que comptarà aquest any amb 253 expositors de maquinària agrícola i ramadera, adobs, farratges, fito-sanitaris, llavors i plantes; automoció, agroalimentària, serveis industrials i construcció i entitats locals.

Aquestes dades suposen un augment del 24% pel que fa a nombre d’expositors i una ampliació del 30% de la superfície respecte als valors de l’any passat.

L’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat que aquestes bones xifres són el resultat de “l’aposta que l’Ajuntament i la Fira vam fer l’any 2021 per ser la primera fira professional que es feia des de l’inici la pandèmia, fet que va permetre fidelitzar molts expositors que en aquell moment “ho van veure com una oportunitat de mercat” i que ara segueixen confiant en la Fira de Sant Josep. Cal recordar que el certamen aquell any es va traslladar al mes de juny davant la incertesa de poder dur-la a terme.

L' alcalde Marc Solsona ha fet aquestes declaracions durant la roda de premsa prèvia, acompanyat pel director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, el qual també ha detallat els actes, jornades i novetats d’aquesta cent cinquantena edició.

El tret de sortida serà divendres 17 de març, amb la Inauguració Oficial de la 150a Fira de Sant Josep, a càrrec del conseller de Treball i Empresa del Govern de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent. A partir d’aquí, començarà un cap de setmana on la capital del Pla d’Urgell no només acollirà la Fira Catalana de Maquinària Agrícola i el Saló de l’Automòbil, sinó que també serà l’escenari d’un ampli programa de jornades tècniques relacionades amb el sector de l’agricultura i on es tractaran temes com els sistemes de reg de precisió, les darreres novetats en maquinària, estudis sobre meteorologia o energies renovables, entre d’altres. En total, en el marc de la fira es duran a terme una quinzena de sessions formatives.

Durant la tarda de dissabte també tindrà lloc el Dia de la Comarca, amb la visita del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i, a les nou de la nit, el restaurant Resquitx acollirà el Sopar de l’Expositor, que es torna a celebrar per primer cop d’ençà de la pandèmia i estarà presidit pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

El Sopar també servirà per fer l’entrega dels Premis de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials. Aquests guardons arriben enguany a l’edició 43 i tenen com a objectiu reconèixer les novetats tècniques exposades en el marc de la Fira de Sant Josep.

Finalment, diumenge 19 de març a les 6 de la tarda, tindrà lloc la Cloenda Oficial, a càrrec de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació o Agenda Rural del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Com ha explicat Roure, s’han fet diverses ampliacions i millores al Recinte Firal, com la instal·lació de 6 desfibril·ladors o la millora de la connexió wifi a tot el recinte.

L’entrada a la Fira de Sant Josep, fins ara situada al final de l’avinguda de la Pau, també es trasllada davant d’aquesta esplanada, al carrer d’Ermengol V.

També creix l’espai del Saló de l’Automòbil, situat al Recinte de les Piscines, a conseqüència de les obres de cobriment d’una de les piscines i l’antiga bassa dels ànecs, cosa que ha permès ampliar aquest espai en 1.000 m².

D’altra banda, per tal de facilitar la mobilitat i l’aparcament de visitants i expositors, s’han habilitat 5.000 places d’aparcament, distribuïdes en diferents pàrquings especials (carrer Ricard Vinyes, carrer Ivars d’Urgell, carrer Josep Irla i Ronda de Ponent) a més de la resta d’aparcaments públics disponibles tot l’any.

Com en altres convocatòries, cal mencionar la col·laboració dels diferents cossos de seguretat (Policia Local, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Creu Roja, SEM i Bombers) així com una empresa privada encarregats de cuidar el tema de la seguretat a la fira.

L' entrada és gratuïta. Us hi esperem!

bottom of page