A Mollerussa, 149a Fira de Sant Josep, Fira Catalana de Maquinària Agrícola i Saló de l'Automòbil

http://fira.com/fira/149a-fira-de-sant-josep-2022/

https://fira.com/

Els dies 18, 19 i 20 de març de 2022, la ciutat de Mollerussa, capital de la comarca del Pla d' Urgell, celebra la seva popular Fira, que aquest any 2022 arriba a la 149a edició, amb 224 expositors directes confirmats, xifra que representa un 44% més que l'any passat.

Repassant una mica la història d' aquesta vila industriosa i cultural, el dia 10 de març de 1885 el ple de l’Ajuntament de Mollerussa acordà celebrar un mercat setmanal i dues fires anuals, la primera a la primavera i una altra a la tardor, ambdues fires eren de bestiar.

Però és el dia 18 de gener de 1887 quan la fira es trasllada al dia 19 de març, festivitat de Sant Josep, i s’anul·la la fira de la tardor. En aquells temps Mollerussa comptava amb 1600 habitants, en canvi avui dia sobrepassa els 16.000.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha reclamat suport institucional per fer inversions directes al recinte firal. Fira de Mollerussa preveu recuperar aquest 2022 el volum de negoci de 10 milions que es va registrar al 2019, abans de la pandèmia. L'any passat el volum de negoci es va situar en els 6 milions d'euros, ha explicat que la Fira ha rebut una subvenció de 40.000 euros per minimitzar els efectes de la covid-19 i que la Diputació de Lleida és l'únic ens institucional que fa una aportació directa de diners que és de 135.000 euros. El pressupost per aquest exercici s'ha fixat en prop de 800.000 euros.

L' alcalde també va especificar que "necessitem una espenta per tirar endavant". Per això, ha volgut demanar formalment, inversions directes al recinte firal de la capital del Pla d'Urgell, ja sigui en forma d'un nou pavelló, o a partir d'altres actuacions, que caldria materialitzar en la trama urbana de la ciutat, ja que la principal fira que s'organitza, la de Sant Josep, es desenvolupa majoritàriament en aquest àmbit de carrers.

Solsona i Fira de Mollerussa han fet aquesta reivindicació en la tradicional presentació del calendari firal que s'ha recuperat després de la interrupció de l'any passat per la pandèmia. Fira de Mollerussa, a més de la fira de Sant Josep al març, enguany n'ha programat 5 més: l'Autotrac (a l'abril), l'Expoclàssic (al setembre), el Concurs de Pintura Ràpida (a l'octubre), l'Auto Tardor (a l'octubre) i la Lan Party (al novembre). Ha caigut la Dron Party, que se celebrava al febrer, com una trobada d'aficionats als drons de carreres però que no es podrà fer per falta de participants.

Una de les novetats d'enguany serà però la reorganització del Patronat de Fira de Mollerussa. L'alcalde ha explicat que es farà una modificació dels estatuts perquè esdevingui el principal "eix i motor" de promoció econòmica de la ciutat. Per aquest motiu, es farà un canvi de nom i passarà a anomenar-se Patronat pel Desenvolupament i Fires de Mollerussa. L'àmbit de treball del Patronat se centrarà en les fires, però també hi haurà col·laboracions com el projecte de l'Institut d'Emprenedoria i Innovació de Mollerussa, que s'ha de fer enguany i també s'aprofundirà en la relació amb els sectors empresarial, educatiu, cultural, patrimonial i esportiu.

Fira de Mollerussa ja té la vista posada en la 150a edició de la Fira de Sant Josep, que se celebrarà al 2023, i l' alcalde ja ha avançat que s'ha constituït un comitè organitzador que hi treballa per tal d' oferir les novetats importants dins dels sectors econòmics relacionats.


Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...