A Lleida ja es prepara la festa de Sant Jaume 2021: fanalets, cartell, programa i bases del concurs.
http://www.pessebristeslleida.com/index.php?option=com_content&view=article&id=755:fanalets-de-sant-jaume-2021-cartell-programa-i-bases-del-concurs&catid=55:nous-continguts&Itemid=70

L' any passat, a causa de la pandèmia, a Lleida va quedar suspesa la festa de sant Jaume amb els tradicionals fanalets i la seva romeria amb la participació de la popular imatge de sant Jaume pels carrers del centre de la ciutat, els nens i nenes de Lleida portant els fanalets i la Banda Municipal de música entonant "Sant Jaume ve de Galícia", una melodia i lletra molt populars, d’autor anònim, que aquí a Lleida els padrins i padrines solen ensenyar als seus néts des de ben petits.

Aquest any 2021, Lleida recupera el concurs de fanalets de sant Jaume però, de moment, la romeria sembla ser que encara no.

Així doncs, el concurs de fanalets arriba a la seva 79a edició. Les Bases del Concurs (les teniu a l' enllaç de dalt) aconsellen que els fanalets estiguin fets a mà, que siguin originals i alhora que estiguin sostinguts a l'extrem d'un bastó o d'una canya. També es tindrà en compte la simbologia religiosa i tradicional dels fanalets.

Els participants els hauran de portar a la Capella del Peu del Romeu el divendres 16 de juliol, de 6 a 8 de la tarda. En aquesta capella quedaran exposats al públic fins al divendres 23 de juliol, dia en què lliuraran els premis al millor fanalet.

El dia 24 de juliol hauria de tenir lloc la romeria de Sant Jaume, però l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, entitat organitzadora de la festa, no ho té clar. Tothom està pendent de la normativa COVID-19 i, de moment, si no canvien les coses, no hi haurà romeria.

Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...