El 22 de setembre 2020 és el dia (aproximat) de l' equinocci de tardor. És l'inici d' una nova estació de l'any.

September 21, 2020

 

El dia 21 de setembre és Sant Mateu, apòstol i evangelista, com diu el Calendari de l' Ermità i, segons el refrany tradicional català, "Per Sant Mateu, l' estiu adéu!". Així és que a partir del 22 de setembre a primera hora de la tarda, concretament a les 15.31 h, dia de l' equinocci de tardor, comença una nova estació. Per cert, la paraula "equinocci" vol dir "igual dia que nit", 12 hores de dia i 12 hores de nit, encara que, segons els astrònoms, això no serà exactament així fins d' aquí a pocs dies, cap al 25 de setembre.

La tardor d’enguany durarà 89 dies i 20 hores i s’allargarà fins a les 12.02 h del 21 de desembre, moment en què ens abandonarà per donar pas a l’hivern. La tardor no és pas lletja: té els seus encants també i la seva pròpia bellesa que cal admirar. Durant aquests tres mesos del nostre temps, tindrem el canvi d' horari, el diumenge 25 d' octubre (una hora menys), tres pluges d’estels i , a l' octubre, dues Llunes plenes en un sol mes! Només cal esperar que els desequilibris mediambientals es vagin solucionant en benefici del planeta i de tots nosaltres. 

Please reload

Notícies destacades

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload