24 de setembre 2020: Festa de la Mercè a Barcelona.


https://www.barcelona.cat/lamerce/

El 24 de setembre de cada any, se celebra la festa de la Mare de Déu de la Mercè, patrona de la ciutat de Barcelona (juntament amb Santa Eulàlia) i per aquestes dates la ciutat està de Festa Major, que dura prop d'una setmana i té lloc en diversos espais públics. Entre els actes que donen el "tret" d' inici de les festes d' enguany, es destaquen el dia 23 a les 19:00 h, a l' Ajuntament de Barcelona, Pregó de la Mercè, i Repic de campanes de Festa Major, també a les 19:00 h, des de la Parròquia i Basílica de Santa Maria del Pi i Concert de la Banda Municipal de Música. I ja el dia 24, podeu consultar els actes previstos per a aquest any en què es tenen especialment en compte les normes sanitàries degudes a la pandèmia que s' està vivint, detall que reflecteix el cartell de les festes 2020, treball del ja famós Reskate Studio. El van crear l'any 2010 María López i Javier de Riba, una artista de Sant Sebastià i un de Barcelona que sovint aprofiten l'estètica d'altres temps per parlar del món d' avui. Es van conèixer a Viena, on tots dos treballaven, l'una en un estudi de disseny i l'altre, en una agència de publicitat. Van tornar a coincidir a Barcelona, on tots dos van començar a donar voltes plegats a una manera de ser creatius i guanyar-se les garrofes a la vegada. I amb un amor compartit per la sostenibilitat, el reciclatge i les tècniques artesanals, van començar a reconvertir vells skates en superfícies per a la creació artística en un projecte conjunt amb Edu Pi.

I en una Festa de la Mercè no hi hauria de faltar de cap manera la presència de les cercaviles de tota mena, uns dels actes tradicionals més antics de la ciutat, emparentats amb les processons de Corpus que ja trobem documentades als segles XV i XVI. Bona Festa Major de la Mercè 2020!

Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...