Perquè setembre s' anomena així? Setembre ve del número "set"! Però caldrà fer una mic


El setembre és el novè mes de l'any en el calendari gregorià, calendari actual als països occidentals introduït el 1582, i té 30 dies. El nom li ve d'haver estat el setè mes del primitiu calendari romà.

Revisem una mica la història d' aquest mes de clima ideal de finals de l' estiu. Fins al 46 a. C. a l' antiga Roma funcionava el calendari romà, que dividia l’ any en dotze mesos, però amb un nombre de dies diferent. La diferència respecte al calendari actual és que l’ any començava l' 1 de març, dos mesos després del nostre calendari actual, i setembre era doncs el setè mes de l’ any (septěmbris, en llatí). I d' aquí ve el seu nom. Octubre (octo) era l’ octau mes de l' any, novembre el novè i desembre el desè. Inicialment, el mes de juliol s' anomenava quintilis (cinquè mes) i agost sextilis (sisè mes). La reforma del calendari, promulgada per Juli Cèsar l' any 46 a.C. va introduir il nome “juliol” en honor seu, i agost va ser modificat per l' emperador Cèsar August (Caesar Augustus, el llatí), el primer emperador romà.


Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...