Si el juliol es va dedicar a Juli Cèsar, el mes d' agost, "Augustus", es va oferir a Octavi August l'any 8 aC per haver estat molt propici per a ell, que es feia dir "Princeps", sobretot per haver culminat la conquesta d'Egipte l'any 30 aC.

August 1, 2020

 

https://www.tarragonaturisme.cat/ca

El mes d' agost havia estat anomenat "Sextilis", el sisè mes de l' any, pels antics romans. Ara ja sabem que l' any havia començat a comptar a partir de març, el mes de la primavera, que és quan es "desperta" la vida. Però se li va canviar el nom per Augustus en honor a Cèsar August (Caesar Augustus, en llatí), el primer emperador romà. 

A la imatge podeu veure una de les torres de la muralla romana de Tarragona presidida per una còpia de l' "Augusto de Prima Porta" anomenat així perquè va ser descoberta el 20 d'abril de 1863 a la vil·la de Roma, Prima Porta, pertanyent a Livia. Es tracta d' una estàtua de marbre, còpia d' una altra anterior de bronze. Avui dia, la estàtua de marbre, o de "Prima Porta", s'exhibeix al Braccio Nuovo dels Museus Vaticans.

També és curiós recordar que Tarragona va ser durant els anys 26-24 a.C. una ciutat de gran esplendor i importància, ja que es va convertir en la capital de l 'Imperi romà, gràcies a que Cèsar August la va elegir com a residència durant la seva estada a Hispània per tal de dirigir les guerres càntabres. Encara són visibles les restes del Palau on es creu que es va allotjar el "Prínceps" durant la seva malaltia, espai que seria el que avui dia s' anomena  "Quarter" de Pilats o Torre del Pretori. L' agost podria ser, doncs, una bona ocasió per fer una visita a la imperial Tarraco.

Please reload

Notícies destacades

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload